[mythtv-users] Issues getting MythTV to work

David Watkins watkinshome at gmail.com
Wed Jul 13 04:51:43 EDT 2005

On 10/07/05, Jamie Dobbs <jamie.dobbs at orcon.net.nz> wrote:
> Hi
> I'm in New Zealand and am trying to set up MythTV with a Pinnacle PVTV
> Stereo and VIA onboard sound. The main issues I have are that even
> though I can get channels tuned in applications like xawtv or kdetv
> there is no sound, and I cannot even get MythTV to show a picture. I am
> using Fedora Core 4 at the moment but would be willing to try another
> distro if necessary.
> I guess I am missing out some fundamental step here but I just can't see
> how I can 'tune' MythTV to the channels I can get here, the option to
> autotune does not show as an option in mythtvsetup :-(
> Obviously there is something pretty basic here that I am doing wrong and
> I'd appreciate any help that people on the list could offer, especially
> any NZ'ers who have managed to get this kind of setup working who could
> point me in the right direction.
> Any and all help appreciated.
> Cheers
> Jamie
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

myth autotune (AKA scan for channels) only works for digital video (dvb) tuners.

To set up terrestrial analog tuning in the UK I've used xmltv and
mythfilldatabase (via mythtvsetup) to create the channels, then the
channel editor (also in mythtvsetup) to tweak the channel frequency
and xmltvid.

Not sure what sort of card the Pinnacle is, so this may not help.

More information about the mythtv-users mailing list