[mythtv-users] PVR-150 partial success! but still need help.

Khanh Tran khanh at slc.edu
Tue Jul 12 08:24:41 EDT 2005

Make sure your tuner type is set right, or better yet, don't specify one
at all to allow the driver to autodetect it.

I've read that some cards (or some versions of ivtv) won't allow you to
capture anything but 720x480 on the PVR-150.  I've captured successfully
at 352x240, but YMMV.


> -----Original Message-----
> From: mythtv-users-bounces at mythtv.org 
> [mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Ricardo Kleemann
> Sent: Monday, July 11, 2005 11:35 PM
> To: Discussion about mythtv
> Subject: [mythtv-users] PVR-150 partial success! but still need help.
> Hi,
> I finally got my PVR-150MCE to capture video... :-)  I'm 
> using the S-Video 
> input.
> But the problem is that I only get black & white output... 
> and the video 
> that shows is cutoff on all sides.
> I'm running my desktop at 800x600, and I have the recording 
> profiles set to 
> capture 480x480. Why can't I see the full dimensions of the video?
> ivtvctl -F shows 480x480
> Also the output is not very sharp. Is it something I have to 
> tweak relative 
> to the video card? I have a GeForce MX 400. Can someone point me to 
> directions on how to tweak settings?
> What do I need to configure differently for the black and white?
> Thanks for all your help
> Ricardo 
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list