[mythtv-users] Sync/stutter when both tuners record? WAF crashing and burning

Mark J. Small msmall at eastlink.ca
Thu Jul 7 20:52:15 EDT 2005

On July 7, 2005 06:21 pm, Anthony Floyd wrote:
> > way to check which tuner recorded what program?  Could my problem be
> > memory-related?  I have 512MB in the machine, and it seems to run fairly
> > 'full' - I've seen it at 1% or 2% free when a lot was going on.
> Hi Steve,
> Sorry to hear about your problems.  512MB should be plenty.  I'm
> running a similar setup (Athlon XP 2500+, 512 MB, 1x350, 1x250,
> NForce2, etc) and when both tuners are running, I have no problems at
> all.
> When you say 1% or 2% free, how are you checking this?  If you run
> "free -m" at the command line, it'll give you a breakdown of your
> memory usage.  The first line might make things look pretty occupied,
> but you'll probably notice that a good deal of your space is occupied
> by the disk cache.  The second line is the interesting one, showing
> the "used" and "free" memory when the disk cache is removed from the
> numbers.  When my machine (frontend + backend combined) is recording
> on both tuners, (and watching a recording, and serving an mp3 to me
> here at work, transcoding through lame...) I'm only seeing ~16% CPU
> usage, and the memory used is 271 MB (231 MB free).
> Could the problem be your hard drives?  DMA is enabled?
> Cheers,
> Anthony.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

Are you running on an older  VIA chipset?  I had stuttering with multiple 
tuners until I swapped to a new motherboard.  


More information about the mythtv-users mailing list