[mythtv-users] Haupauge PVR 150

Nick Rout nick at rout.co.nz
Fri Jul 1 04:20:57 EDT 2005

On Thu, 2005-06-30 at 13:21 -0400, Paul Furtado wrote:
> When trying to use mplayer I get the following:
> [root at localhost ~]# mplayer /dev/video0
> MPlayer 1.0pre7-3.4.3 (C) 2000-2005 MPlayer Team
> CPU: Advanced Micro Devices Athlon Thunderbird (Family: 6, Stepping: 2)
> Detected cache-line size is 64 bytes
> CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 1 3DNow2: 1 SSE: 0 SSE2: 0
> Opening joystick device /dev/input/js0
> Can't open joystick device /dev/input/js0 : No such file or directory
> Can't init input joystick
> Setting up LIRC support...
> mplayer: could not connect to socket
> mplayer: No such file or directory
> Failed to open LIRC support.
> You will not be able to use your remote control.
> Playing /dev/video0.
> Win32 LoadLibrary failed to load: avisynth.dll,
> /usr/lib/win32/avisynth.dll, /usr/local/lib/win32/avisynth.dll
> MPEG-PS file format detected.
> VIDEO:  MPEG2  720x480  (aspect 2)  29.970 fps  9600.0 kbps (1200.0 kbyte/s)
> ==========================================================================
> Opening audio decoder: [mp3lib] MPEG layer-2, layer-3
> AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 384.0 kbit/25.00% (ratio: 48000->192000)
> Selected audio codec: [mp3] afm:mp3lib (mp3lib MPEG layer-2, layer-3)
> ==========================================================================
> No vidix driver name provided, probing available ones (-v option for details)!
> vo: X11 running at 800x600 with depth 24 and 32 bpp (":0.0" => local display)
> libdha: DHA kernelhelper failed: No such file or directory
> MPlayer interrupted by signal 11 in module: preinit_libvo
> - MPlayer crashed by bad usage of CPU/FPU/RAM.
>   Recompile MPlayer with --enable-debug and make a 'gdb' backtrace and
>   disassembly. Details in DOCS/HTML/en/bugreports_what.html#bugreports_crash.
> - MPlayer crashed. This shouldn't happen.
>   It can be a bug in the MPlayer code _or_ in your drivers _or_ in your
>   gcc version. If you think it's MPlayer's fault, please read
>   DOCS/HTML/en/bugreports.html and follow the instructions there. We can't and
>   won't help unless you provide this information when reporting a possible bug.
> When trying to use the cat command it records to test.mpg then totem
> and mplayer cannot play it.

bummer, sounds like your mplayer is not compiled with the right options.
I use gentoo, so i compile mplayer with pretty near every  available
option, which includes lots of codecs. 

I dunno where you got your mplayer from, but i suspect they didn't
compile whatever options are required.

try the mplayer support channels. 

> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
Nick Rout <nick at rout.co.nz>

More information about the mythtv-users mailing list