[mythtv-users] Re: Avermedia AVerTV GO 007 FM - No Sound in MythTV

wvl leesew at gmail.com
Fri Dec 30 09:01:48 EST 2005

Right.. so I AM an idiot....

Having not used mythtv for a long time made me forget about being able
to change this in mythtv.

Many thanks!

On 12/30/05, William Powers <wepprop at sbcglobal.net> wrote:
> wvl wrote:
> >So with the help of the v4l mailinglist I got sound in tvtime by using
> >sox to send everything from /dev/dsp2 (tvcard sound device) to
> >/dev/dsp (regular soundcard).
> >
> >But now I need mythtv to record the sound instead. Usually you'd
> >attach the line-in of your soundcard to the sound output of your
> >tvcard, but this card shouldn't need that (I think...). Nevertheless I
> >tried using a cable to connect the two, but however I configured the
> >devices using kmix (soundcard: line-in muted, but on record. tvtuner
> >sound device: no idea. tried a few things like enabling record on
> >everything and raising the volume to max) it never worked.
> >
> >So does anyone have experience with a simliar setup? I'm sure my
> >configuration should be no different to anyone else with one of these
> >cards that expose their sound via a second sound device instead of the
> >usual connect and record.
> >
> Forgive me if I'm stating the obvious, but if you've already got the TV
> sound coming out of dsp2, shouldn't all you need do is specify dsp2 as
> the audio source for that card in mythtv-setup?  In my limited
> experience with btaudio and snd-bt87x, getting to the point of having a
> functional /dev/dsp device was 99% of the work.  IIRC, the only thing
> left to do after that point was to select the right dsp device in myth
> setup and make sure that device wasn't muted.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list