[mythtv-users] Video distortion/fracturing at top quarter of screen

Hallous hallous at gmail.com
Sun Dec 11 13:02:20 EST 2005

Well I updated the firmware to the version referenced off of the ivtv site
and so far I haven't seen the problem crop up again.  I need to give it more
time though to be sure this fixed the issue.

As for updating to version 0.4.1 of ivtv I couldn't find any place to
download this release, is it only found in their versioning repository?

I'll let you know in a couple of days if the firmware change completely
fixed the problem.



On 12/10/05, John Andersen <jsamyth at gmail.com> wrote:
> On 12/10/05, Hallous <hallous at gmail.com> wrote:
> > Hi,
> >  The problem is that after viewing live tv for a while (anywhere from 5
> min
> > to 5 hours) the top quarter of the screen becomes fractured/distorted,
> it's
> >  I'm pretty sure this is a recording issue either associated with the
> > card or MythTv.  It's definitely not the TV-OUT, I can escape out of
> live-tv
> > and the screen is fine.
> Does it show when you do mplayer /dev/video0  ?
> I had the problem with my pvr-150mce untill I
> put in ivtv 0.4.1 and made double sure I got rid
> of all the old .ko files and ran depmod -ae so
> that only the newest drivers were found.
> Then I upgraded to the firmware recommend
> on the ivtvdriver.org site and the 150 is perfect now.
> Note there is a change in firmware nameing and
> location when you go to 0.4.1, but that puts you
> into good position for 0.5 when it becomes stable.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

John Holland
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20051211/69844f09/attachment.htm

More information about the mythtv-users mailing list