[mythtv-users] Compro DVB-T300 and MythTV problems continued...

Daehenoc daehenoc at optusnet.com.au
Wed Dec 7 22:47:14 EST 2005

Whee, respond to own post...

Greg Vickers wrote:

>Hi all,

>I've seen the instructions on http://www.overclockers.com.au/wiki/MythTV about the DVB-T300 but I assume they are fairly old seeing as how the saa7134 module is compiled by default with this 2.6.12 kernel... Please enlighten me if this is not the case!
RTFM.... required for SAA7134 is kernel 2.6.12 AND the CVS from linuxtv.org!
Despite the fact that a module exists in 2.6.12 for the SAA7134 based tuners,
it doesn't work for the DVB-T300! I've gotten the CVS from linuxtv.org and
compiled it and voila! All works fine.

<more snippage>

>So it looks like udev isn't creating the relevant /dev/dvb/adapter[x] directories and links when the module is loaded so I've got a DVB capture card which isn't working for me . Any suggestions of what to do or where to go to for help would be fantastic, I look like a right wally to my wife now...!
There was an entry in /etc/modprobe.d/saa7134 with a whole lot of 
options that the new module didn't recognise, I've removed all the 
options except what was specified on Overclockers.com.au and the module 
loads successfully now. (All cheer.)

>$ dmesg | grep saa
>saa7130/34: v4l2 driver version 0.2.12 loaded
>saa7134[0]: found at 0000:01:07.0, rev: 1, irq: 201, latency: 32, mmio: 0xea010000
>saa7134[0]: subsystem: 185b:c900, board: Compro VideoMate Gold+ Pal [card=49,insmod option]

Duh, 'VideoMate Gold+ Pal' <> DVB-T300!


More information about the mythtv-users mailing list