[mythtv-users] pvr-350 ivtv test_capture.mpg

Michael Fenston fenston-myth at san.rr.com
Fri Sep 24 00:49:18 EDT 2004

Mike D. & Everyone,

Thanks for analyzing this ... proud, eh?  Well ... it sounds like it will be
another weekend of mythtv for me (still a level 0 linux amateur - my kungfu
is not quite there yet).  I'm determined to get this working after the
SageTV experience (easy to get up and running but weekly crashing under XP)
so hopefully I'll be able to dig myself out of the snow!  Thanks again for
your help.  I'll post more info on the results of this new adventure when I

-Mike F.

----- Original Message ----- 
From: "Michael T. Dean" <mtdean at thirdcontact.com>
To: "Discussion about mythtv" <mythtv-users at mythtv.org>
Sent: Thursday, September 23, 2004 3:56 PM
Subject: Re: [mythtv-users] pvr-350 ivtv test_capture.mpg

> On 09/23/2004 02:49 PM, Prash wrote:
> >Have you set your tuner type correctly? From the logs I can see that your
> >tuner type is 47 (modprobe tveeprom).
> >
> Thanks for catching that, Prash.  Mike, sorry I missed that earlier (too
> busy with my IR transmitter debugging....).
> >This should be set in the ivtv
> >options of modprobe.conf.
> >
> >
> Only if using a version of ivtv less than ivtv-0.1.10-pre2-ck108l and if
> not using Axel's patched ivtv-0.1.10pre2-ck108k (which you are using).
> Therefore, do *not* put any module options in the modprobe.conf--your
> tuner will be (and is being) autodetected.
> So, why doesn't it work if it's being autodetected?  Well, Mike, you're
> the proud owner of a PVR-350 with a tuner type that Hauppauge just
> started using (the LG NTSC (TAPE series) tuner).  Before Hauppauge began
> using them, there was no support for the tuner in Linux.  Therefore,
> you'll have to ensure you're using a patched version of the kernel's
> tuner module.  Today, Axel released an RPM of the latest video4linux
> snapshot that has support for the tuner (see
> http://www.poptix.net/ivtv/Sep-2004/msg00737.html ).
> Unfortunately, there's a possibility that the video4linux snapshots Axel
> built are using an incorrect tuner definition (the video4linux snapshot
> hasn't been updated).  I sent a couple of e-mails to Axel to try to find
> out, but he hasn't seen them (or they got filtered out as spam :).  So,
> I recommend installing the video4linux snapshot as described in Axel's
> message above.  If you still get snow, it's got the wrong definition,
> and between this message the message you post after trying with your
> results ;), Axel and I will both know.
> Thanks and good luck,
> Mike
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list