[mythtv-users] Problems in "Watchs TV"

Chris LaForce laforcec at centurytel.net
Sat Sep 18 00:32:21 EDT 2004

On Fri, 2004-09-17 at 09:37, Matt Vollmar wrote:
> I have the same issues, although my system is a little less powerful.
> I've been wondering if some of my settings are wrong.  For instance, I'm
> using mpeg4 because rtjpeg doesn't come as an RPM and I didn't feel like
> compiling.  It could also be DRI not working correctly in Xorg 6.8.
> OS: Mandrake 10.1 Cooker with extra new stuff from Thac
> Processor:  AMD Athlon 900
> RAM:  448 MB (or something like that)
> HD: 10 GB (I know...tiny...I will run it on an external when I get it
> working right)
> Video Card:  3dfx Voodoo 3 (DRI does NOT work with Xorg)
> Capture Card: Brooktree BT878 (ATI TV Wonder, I think)
> Sound:  SB Live! (EMU10k1)
> I would love to hear any ideas.
> Matt
On Fri, 2004-09-17 at 20:57, Nathan Elliott wrote:
> I'm using a 1GHz celeron system - I had to tweak a lot to get things
> work, but I'm ALMOST 100% happy with the results:
> I have a 1Ghz cpu with an el-cheapo WinTV capture card
> Some el-cheapo GeForce2 MX video card
> My settings:
> MPEG 4
> 320x480
> 3000 Kbits/sec 
> Max Quality 1
> Min Quality 10
> Max interframe diff 5
> Enabled both interlaced encoding options, this seems to reduce the CPU
> Disable all de-interlacing, and other fancy features.
> Enable jitter-reduction on playback
> MP3 audio
> 32000 KHz sample rate
> Quality 7
> My CPU runs between 75-95% while watching LiveTV.  Picture quality is
> good...but not perfect.  I've tried setting the bit rate to 3500,
> provides excellent results, but I then get some of the stuttering you
> describe.
> Good luck!!
   Thanks for the post I changed a few of those settings and played
around to get a good mix between performance and quality of the
picture.  It looks like I have about the same CPU usage as you but
everything looks fine.
Thanks again,


More information about the mythtv-users mailing list