[mythtv-users] OT MythTV and Audio Authority 9A60

Vincent K. Britton Vincent.Britton at wiznet.com
Tue Jul 6 23:44:00 EDT 2004

Thanks but my tv has a 4:3 format.

What are the modlines for the ratio?

-----Original Message-----
From: Ijaaz A. Ullah [mailto:ijaaz at digitalmethods.com]
Sent: Monday, May 10, 2004 11:25 AM
To: 'Discussion about mythtv'
Subject: RE: [mythtv-users] OT MythTV and Audio Authority 9A60

I found this posting somewhere, unfortunately, I don't have the source anymore, as I just forwarded it to my home email account (cut/paste), so I apologise for not giving proper thanks...

These settings are working great on my Toshba 57H83, hope it helps you.


Here are the final T&R for my Toshiba. The first is for 1280x720p, the second for 1920x1080i. These give me about 1% overscan on all sides on my TV.

PowerStrip timing parameters:

Generic timing details for 1200x675:
HFP=220 HSW=64 HBP=204 kHz=45 VFP=20 VSW=13 VBP=42 Hz=60

Linux modeline parameters:
"1200x675" 75.960 1200 1420 1484 1688 675 695 708 750 +hsync +vsync


PowerStrip timing parameters:

Generic timing details for 1776x999:
HFP=166 HSW=48 HBP=210 kHz=34 VFP=34 VSW=12 VBP=81 Hz=30

Linux modeline parameters:
"1776x999" 74.500 1776 1942 1990 2200 999 1033 1045 1126 interlace +hsync +vsync 

Toshiba 65H83, MyHD MDP-120 with DVI daughter card.

-----Original Message-----
From: mythtv-users-bounces at mythtv.org [mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Vincent K. Britton
Sent: 10 May, 2004 11:01 AM
To: mythtv-users at mythtv.org
Subject: [mythtv-users] OT MythTV and Audio Authority 9A60

Hi all,

I am in the progress of moving my Magnificent Myth box from the Den to the Family Room.  I purchased a Audio Authority 9A60 as recommended by Jarod following the HowTo (http://wilsonet.com/mythtv/mythhd.php).  He recommended checking following the instructions on http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?s=&threadid=33207 but I am running in to problems.

When I try to load a "User Defined" driver in Powerstrip 3.5, I get a dialogue box stating that the driver accepted it but when I try to use it my screen goes black for 10 seconds then it falls back to the original resolution.  Could my monitor not support the resolution?  How should I proceed? 

The relevant equipment is as follows:
AMD 2800+
On board Nvidia GeForce4 MX
Viewsonic PS790 Monitor
Toshiba 55HX70 Cinema Series

As a side note it anyone has the same TV and had a XF86Conifig already, words could not express how awesome that would be!!!


More information about the mythtv-users mailing list