[mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success

Michael Cheshire (Mailing Lists) michael-mlists at cheshire.id.au
Sat Dec 25 13:17:34 UTC 2004


I have just given up on FC3 - there sees to be problems with the ivtv_fb 
driver under FC3.

I'm going back to FC2 - I had a fully stable system running for months.

Last time I upgrade without reason :)

----- Original Message ----- 
From: "Matt Mencel" <mr-mencel at wiu.edu>
To: "'Discussion about mythtv'" <mythtv-users at mythtv.org>
Sent: Wednesday, December 22, 2004 6:51 AM
Subject: [mythtv-users] PVR-350 TV-Out - Having Limited Success

> I'm running FC3 (2.6.9-1.681_FC3) and have used Jarod's HOWTO to get this
> far.  My PVR-350 is fairly new and boasts the Type 47 tuner.
> Last night I finally was able to successfully get SOMETHING on my TV.  I
> went through the steps in Jarod's guide.  I was able to record a signal 
> off
> of /dev/video and play it back in mplayer...and also view it live and tune
> to different channels using the ptune-ui applet.  I never got a clear 
> signal
> though.  I could see colors and see the picture shifting when something
> changed on the screen, but it was all in thin diagonal strips going from 
> the
> upper left side to the lower right side...with lots of black interlaced
> between and around the colored diagonals.
> So I stopped messing with that and went on to trying to get it onto my TV.
> When I start '/sbin/modprobe ivtv' my TV screen goes all green.  Then when 
> I
> start '/sbin/modprobe ivtv-fb' my TV gets alternating green/pink or
> green/white snowyish stripes going diagonally down from upper left to 
> lower
> right.  Then I attempted to feed the PVR-350 input straight through to the
> TV-OUT using 'dd if=/dev/video0 of=/dev/video16 bs=64k'.  As soon as I did
> that I got a ghost image of the TV feed coming through behind the
> green/pink/white stripes.  I could see outlines of people and objects but
> definitely no details.  The audio was coming through just fine.
> So now...that's where I'm at.  Has anyone seen similar issues to this that
> might help me figure out the problem so I can get this going?
> Thanks,
> Matt


mythtv-users mailing list
mythtv-users at mythtv.org

More information about the mythtv-users mailing list