[mythtv-users] Problem with mythtranscode + transcode to DVD Mpeg

Scott Carr scarr at progbits.com
Fri Dec 10 16:23:21 UTC 2004

I have been using NuvExport to generate dvd style Mpeg videos.  For most 
of the movies I have generated (somewhere around 75+) things have been 
working great.  Occassionally, I have a movie that develops a strange 

Basically the transcode works.  I am seeing the video and audio syncing 
fine.  Then, at some point in the movie I'll get 50-100 duplicate 
frames.  The audio does not repeat like the video does, so from that 
point on the sync is out on the video. 

In the latest movie that has developed this issue, from frame 110934 to 
frame 111231 frame 110934 is duplicated, then the movie picks back up 
and completes correctly.  It is the audio that is out of sync for 5-10 
seconds from that point on.

Keep in mind that I can run the same video within mythtv and watch the 
video - audio work fine.

I have a Haupauge WinTV-Go card.  MythTV create a standard NuppelVideo 
file that is not Mpeg, from what I understand.  (I do not have the card 
that exports MP2 streams directly.)

-- First question --
Is there a way to remove several frames from a video, and still be able 
to mpex the files together?  If so, could I use avidemux on the m2v file 
or is there some other way?

-- Second Question --
Is there anything specific that you can think about that would cause 
this problem?

Scott Carr
Documentation Co-Lead

More information about the mythtv-users mailing list