[mythtv-users] Mythbackend stops recording - PVR350 - FC1 - ivtv 0.1.9

oddsock oddsock at oddsock.org
Sat Aug 28 17:57:31 EDT 2004

I've found a bunch of references to this issue, and the only real answer I 
found seemed to point to the ivtv drivers...Here is what's happening :
* Running FC1 with Mythtv 0.15.1 and ivtv 0.1.9 all downloaded using 
apt-get. (I have a PVR350)
* When a recording is in progress, and I either go in and watch a 
previously recorded program OR just visit the "Watch Recording" page, the 
current recording stops.
* Even though the recording has stopped (no msgs in the mythbackend.log) 
the mythfrontend shows the recording still in progress.
* When I get in this state, I can watch recorded programs all I want, but 
attempting to delete a program results in a "communication with mythbackend 
lost" message displayed.  Additionally, no new programs are recorded..The 
mythbackend process continues to run however.
* Resolution of this involves rebooting.  However, if it reboots and comes 
back up in the middle of a recording session, we immediately get back to 
the state described above.

This is quite a bit frustrating, however I have learned the fine art of 
"not watching anything when I know it's recording or about to record"...But 
I'm getting a bit tired of that and am looking for a solution.  I 
immediately thought about upgrading to the newest ivtv drivers, but before 
I go down that rather complicated route I want to make sure that's the 
right direction I should be taking...I'm thinking that people are running 
mythtv 0.15.1 with FC1 and 0.1.9 of ivtv without any issues (this seems 
like a fairly common combination for the PVR350)..so if there might be 
another (non-ivtv) cause of my problem, I'd appreciate any suggestions on 
that too...

much thanks.


More information about the mythtv-users mailing list