[mythtv-users] Thanks and more questions *rolleyes*

Verteiler verteiler at juro.at
Sat Aug 28 04:22:50 EDT 2004

Hi (again),

Sorry for beeing such a bain-in-the-*** newbie regarding this, but I 
just cannot get this thing working. I have installed the 
ivtv-0.1.10-pre2-ck105k driver with everything working fine. Then I 
adapted the /etc/modprobe.conf (which apparently replaces the 
/etc/modules.conf in the 2.6 kernel) according to Jarod's and Chris's 
Howto ( but that is 
where my problems come in. This is what my /etc/modprobe.conf looks like 
(the ivtv section anyway):

alias char-major-81 videodev
alias char-major-81-0 ivtv
options ivtv ivtv_debug=1 tuner=5 ivtv_std=2
options msp3400 once=0 simpler=1 simple=0
add below ivtv msp3400 saa7115 tuner saa7127

Then I want to check the tuner type using "/sbin/modprobe tveeprom" but 
I get this error:
WARNING: /etc/modprobe.conf line 8: ignoring bad line starting with 
'add' (which is the last of the above lines).
A "cat /var/log/dmesg | grep tuner" does not result in anything.

I had this problem using the 2.4 kernel as well, so that I continued 
with Jarod's howto. Next I loaded the ivtv driver using "/sbin/depmod 
-a" which seemed to work When doing "/sbin/modprobe v4l1-compat" I get 
the same warning regarding the "add" line and doing a "modprobe ivtv" 
results in this fatal error:
FATAL: Error inserting ivtv (/lib/modules/2.6.8-1.521/extra/ivtv.ko): 
Unknown symbol in module, or unknown parameter (see dmesg) .... there is 
no entry in /var/log/dmesg
I do get an output on my second console though:
ivtv: Unknown symbol sys_close
ivtv: Unknown symbol sys_lseek
ivtv: Unknown symbol sys_read
ivtv: Unknown symbol sys_open

Can someone please tell me what I am doing wrong. I do quite a lot with 
linux but have never delved too deep into drivers so this is quite new 
to me.
So I hope to read from you linux/ivtv-gurus soon!


More information about the mythtv-users mailing list