[mythtv] [mythtv-commits] Ticket #1104: multi channel audio support

John P Poet jppoet at gmail.com
Thu Feb 7 05:22:52 UTC 2008

On Feb 6, 2008 8:08 PM, Mark Spieth <mark at digivation.com.au> wrote:
> > I tested this with svn rev 15806.
> >
> > With the mythtv_ac3.48.patch, timestretch is complete unusable.  As
> > soon as I hit the "TOGGLESTRETCH" key (ctrl-s on my system), all I get
> > are clicks and pops -- the audio completely goes away.  Toggling the
> > timestretch to go back to 1.0x speed does not fix the problem -- The
> > only way to get the audio back is to stop the show and start playing
> > it again.
> >
> > I have pass-though enabled and only use the S/PDIF connection to my
> > preamp.
> can you please try with liba52 enabled instead of the internal ac3 decoder.
> It may make a difference.

--enable-liba52bin --disable-decoder=ac3 --enable-decoder=liba52


If I do that the clicks and pops go away --- now I get silence with
any of my ATSC (HDTV) shows.  It does not matter if I have timestretch
enabled or not.

It does seem to work with the shows I have recorded using my PVR-500,
though.  Even the PVR-500 shows had clicks and pops without the liba52

> also what was the last patch worked?

Actually, this is the first time I have tried any of the patches on
this ticket.  Can you give me a list of candidate or should I just
start bisecting the version?


A: Because it messes up the order in which people normally read text.
Q: Why is top-posting such a bad thing?

More information about the mythtv-dev mailing list