[mythtv] Ticket #4220: Odd OSD scaling - not using full display resolution

Roo roo.watt at gmail.com
Tue Feb 5 02:02:07 UTC 2008

On 05/02/2008, MythTV <mythtv at cvs.mythtv.org> wrote:
> #4220: Odd OSD scaling - not using full display resolution
> --------------------------------------+-------------------------------------
>  Reporter:  Roo <roo.watt at gmail.com>  |        Owner:  ijr
>      Type:  defect                    |       Status:  closed
>  Priority:  minor                     |    Milestone:  0.21
> Component:  mythtv                    |      Version:  head
>  Severity:  medium                    |   Resolution:  invalid
>   Mlocked:  0                         |
> --------------------------------------+-------------------------------------
> Changes (by danielk):
>   * status:  new => closed
>   * resolution:  => invalid
> Comment:
>  Feature request without patch.

Fair enough, I know the ticket has been open a while without a patch.;-)

However I do think this is a defect (maybe a dupe) as I can reproduce
the squashed font issue as listed in other tickets when using these
non-scaling renderers.
I could be wrong (quiet likely) but I think the issue is the OSD is
not being scaled yet the font scaling metrics are calculated as if it

I would like to fix this for 0.21 as I hope it might kill a few other
issues at the same time. I have looked into the source and have a
*basic* understanding of the videoutbase class, any advice on the
right way to fix this would be appreciated.

I assume using "video_output_subtype" to detect the relevant renderers
and then using sws_scale() from libswscale is correct. Where in the
video processing chain is the "right" place to put the swscaling if it
is needed?

Any pointers from experienced developers is appreciated.



PS: I am at work, so most of this is from memory (which can be hazy sometimes).

More information about the mythtv-dev mailing list