[mythtv] EITScanner caused playback issues (was Re: Relase of 0.20 planed...)

Lueddich at gmx.de Lueddich at gmx.de
Wed Jul 19 06:12:29 UTC 2006

It is a Pundit-R, P4 3GHz, 1GB Ram, 250GB HD, 1 Hauppauge Nova-T DVB-T-Card, 1 Skystar2-DVB-S-Card, KnoppMyth R5C7 installed, updated to svn 10446 and ALSA 1.0.12rc1.

This is the point: During playback it starts to stumble every few minutes, when the EIT-Scanner puts his data into the database. The sound is blown away from this moment, too. Because of this sound issue I tried to fix this using a newer alsa version, but without success :( In the frontend-log you can see a lot of audio buffer error messages then untill you press PAUSE or BACK. After that, it works again ... for the next few minutes...

Any idea? I'm not at my system now, so I can't post any logs. But if you want, I'm at home in about 10 hours...

-------- Original-Nachricht --------
Datum: Wed, 19 Jul 2006 00:02:38 +0200
Von: Janne Grunau <janne-mythtv at grunau.be>
An: Development of mythtv <mythtv-dev at mythtv.org>
Betreff: [mythtv] EITScanner caused playback issues (was Re: Relase of 0.20	planed...)

> On Tuesday 18 July 2006 23:14, Jan Kleinig wrote:
> > I have some problems with the EIT-Scanner at the moment, depending
> > stumbling tv- or recording-playback when the EIT-scanner inserts his
> > data into the database. Would it help me building mythtv-eit-branch?
> Currently not. there are no changes in the eit branch. 
> Can you give us specifications of your backend/frontend computer.
> We should maybe decrease the Chunksize and increase the minimal 
> reschedule time for the realease.
> ciao Janne
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-dev


Echte DSL-Flatrate dauerhaft für 0,- Euro*!
"Feel free" mit GMX DSL! http://www.gmx.net/de/go/dsl

More information about the mythtv-dev mailing list