[mythtv] qam scanning and myth svn not picking up 0x1ffb pid

Steve Adeff adeffs at gmail.com
Fri Jan 13 15:45:52 UTC 2006

On Friday 13 January 2006 10:08, Daniel Kristjansson wrote:
> On Fri, 2006-01-13 at 00:06 -0500, Michael Freeman wrote:
> > i recently noticed that comcast in my area is sending a seemingly
> > standard-compliant PID on the physical channels that carried local
> > digital stations.
> > pid 0x1ffb is defined in a couple of spec documents as the pid
> > carrying the info about the channels in the mpeg2 transport
> > stream...yet myth has no idea it happens to exist.
> > can anyone advise me on how to turn on some debugging for this? i'd
> > really like to try and make myth get the info out of here.
> That's very cool of Comcast. It's required by law and all on
> the broadcast channels, but RCN Manhattan is still not doing it.
> Anyway, the scan should be picking up PSIP tables on 0x1ffb.
> First you should try to increase the channel timeout in the
> card setup to something like 60 seconds. If this doesn't work,
> there is probably something broken. I couldn't test this feature
> on cable because my provider doesn't transmit the tables, but
> the code is the same as used by ATSC OTA, so it should work.
> I'm assuming you are using a fairly recent SVN revision, if you
> are using 0.18.1 or earlier the ATSC scan does not scan QAM, and
> the DVB scan does not look for ATSC tables on 0x1ffb.
> -- Daniel

Not all of Comcast! Comcast regionalizes their operations, each region 
operates quite differently from my findings. 


More information about the mythtv-dev mailing list