[mythtv] No PIDS set, please correct your channel setup

Adam Wood AdamWood at Xephi.co.uk
Tue Apr 6 06:19:48 EDT 2004

Hi, and thanks for the pointers.

The problem is happening when I try to watch live tv - even before I get the
chance to change channel. I've set the initial channel to one I know has
been entered in the database. When I get some time this afternoon I'll try
putting in dummy values for every channel in the input source to see if it
that helps get me started atleast.

BTW, the same thing happens when I schedule a recording on a channel I know
has been configured. I'm almost certain this isn't a database problem, or a
problem with the information in the database.

Any other ideas? 



> -----Original Message-----
> From: mythtv-dev-bounces at mythtv.org 
> [mailto:mythtv-dev-bounces at mythtv.org] On Behalf Of mian
> Sent: 06 April 2004 00:12
> To: Development of mythtv
> Subject: Re: [mythtv] No PIDS set, please correct your channel setup
> The easiest way to track it down would be to change channels 
> and watch for when the message occurs and the channel change 
> fails (I believe it does a return; now when no PIDs are set 
> so the DVB recorder probably wont work).. once you see what 
> channel it happens on make sure it has both a video and audio 
> pid set.  If you're used to manually using the database, 
> SELECT * from dvb_pids WHERE Type = 'a' OR Type = 'v' and you 
> should have an even number 2* the number of DVB channels you have.
> > Hi all,
> >
> > DVB#0 - ERROR No PIDS set, please correct your channel setup.
> >
> > I've seen a few messages about this error recently but I've 
> not seen 
> > any resolutions.
> >
> > I've checked my channel setup as well as I can; I've gone 
> through the 
> > database looking for clues. Everything looks good to me. I've spent 
> > the last few days plugging in messages trying to trace the 
> reason why 
> > myth thinks I have no PIDS setup. So far I have failed to find the 
> > starting point where these PIDS get set in the first place, 
> but I am 
> > sure that most the way along
> > the dvb_channel struct is pretty empty. Could someone 
> please point me in
> > the
> > right direction? Or if anyone has had this problem but 
> overcome it some
> > hints would be great.
> >
> _______________________________________________
> mythtv-dev mailing list
> mythtv-dev at mythtv.org 
> http://mythtv.org/cgi-> bin/mailman/listinfo/mythtv-dev

More information about the mythtv-dev mailing list