[mythtv] pvr250 bitrate affects sound

Andrew Ingram adingram at clara.co.uk
Sun Jun 22 20:48:33 EDT 2003

How are you setting the bitrate for the PVR250?? I didn't think that
MythTV supported the setting of bitrates yet? I've wanted this feature
for a while since my PC cannot playback 16Mb/sec files, it's just
slightly too much for it. Please let me know how you are setting the


-----Original Message-----
From: mythtv-dev-bounces at snowman.net
[mailto:mythtv-dev-bounces at snowman.net] On Behalf Of Scott Beck
Sent: 22 June 2003 5:12 AM
To: Development of mythtv
Subject: Re: [mythtv] pvr250 bitrate affects sound


A complete reinstall of mythtv from scratch fixed this.

On Sat, 2003-06-21 at 17:35, Scott Beck wrote:
> Hi,
> I've been struggling with this for a few weeks now and I've managed to

> narrow my problem down to the bitrate set on the pvr250 stream.
> The problem is sound cutting out and them coming back. If I rewind 1 
> second the sound comes back right away.
> I narrowed this problem down to the bitrate setting on the pvr250. The

> lower I set the bitrate the worse this cutting out gets (the more it 
> happens). At 7000000 the problem seems to go away. At 3000000 the 
> sound cuts out about every 10 seconds.
> I haven't seen anyone else post this problem so I am guess I am alone 
> in this. I know it's not a hardware problem with the pvr250 because 
> mplayer and xine play these recording just fine, only mythtv has 
> problems with them.
> Any idea where in the code I should start looking to fix this?
> Cheers,
> Scott
Scott Beck <sbeck at gossamer-threads.com>
Gossamer Threads

mythtv-dev mailing list
mythtv-dev at snowman.net

More information about the mythtv-dev mailing list