<html>
  <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8">
  </head>
  <body>
    <div class="moz-cite-prefix">On 02/03/2020 16:39, Allen Edwards
      wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite"
cite="mid:CAH8UtKNHxCQotExJTZkpfdvaHennTsCrnEvUZ+zB9aDcMT97gA@mail.gmail.com">
      <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
      <div dir="ltr">
        <div dir="ltr"><br>
        </div>
        <br>
        <div class="gmail_quote">
          <div dir="ltr" class="gmail_attr">On Mon, Mar 2, 2020 at 7:15
            AM John <<a href="mailto:jksjdevelop@gmail.com"
              moz-do-not-send="true">jksjdevelop@gmail.com</a>>
            wrote:<br>
          </div>
          <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px
            0.8ex;border-left:1px solid
            rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
            <div> <br>
              <div>
                <div>On 02/03/2020 14:41, Allen Edwards wrote:<br>
                </div>
                <blockquote type="cite">
                  <div dir="ltr">
                    <div dir="ltr"><br>
                    </div>
                    <br>
                    <div class="gmail_quote">
                      <div dir="ltr" class="gmail_attr">On Mon, Mar 2,
                        2020 at 2:19 AM John <<a
                          href="mailto:jksjdevelop@gmail.com"
                          target="_blank" moz-do-not-send="true">jksjdevelop@gmail.com</a>>
                        wrote:<br>
                      </div>
                      <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px
                        0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid
                        rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                        <div> <br>
                          <div><br>
                            <div>On 02/03/2020 01:48, Allen Edwards
                              wrote:<br>
                            </div>
                            <blockquote type="cite">
                              <div dir="ltr">I continue my search for
                                why my mythfrontend is locking up. As I
                                have said, the real bother is that it
                                basically requires a restart of the
                                computer to clear up the problem as I
                                have discussed previously.
                                <div><br>
                                </div>
                                <div>The error I am seeing in the log is
                                  this </div>
                                <div><b>Decoder timed out waiting for
                                    free video buffers</b><br>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>What I have found is that several
                                    others have had this problem and
                                    have isolated it to VDPAU with an
                                    interlaced source. We had a lock up
                                    again last night and sure enough the
                                    source was 1080i and the output is
                                    1080p.</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>There does not seem to be a
                                    solution online that I can find.</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>Here is one thread <a
                                      href="https://forum.mythtv.org/viewtopic.php?t=2735"
                                      target="_blank"
                                      moz-do-not-send="true">https://forum.mythtv.org/viewtopic.php?t=2735</a></div>
                                  <div>Here is another <a
href="https://devtalk.nvidia.com/default/topic/1037255/linux/mythtv-errors-lockups-with-vdpau-and-340-or-390-drivers-/"
                                      target="_blank"
                                      moz-do-not-send="true">https://devtalk.nvidia.com/default/topic/1037255/linux/mythtv-errors-lockups-with-vdpau-and-340-or-390-drivers-/</a></div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>My question is, am I using the
                                    right driver and video
                                    configuration? Next question, what
                                    should I use if VDPAU is
                                    unacceptable?</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>
                                    <div>I am running <span>Mythbuntu</span> </div>
                                    <div>Ubuntu <span>16.04</span>.1 LTS</div>
                                  </div>
                                  <div>MythTV Version :
                                    v0.28.2-6-g9031599<br>
                                  </div>
                                  <div>MythTV Branch : fixes/0.28<br>
                                  </div>
                                  <div>AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core
                                    Processor 5400+<br>
                                  </div>
                                  <div>6G memory</div>
                                  <div>GeForce GTX 750Ti</div>
                                  <div>nvidia 390 driver</div>
                                  <div>VDPAU High Quality</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>Allen</div>
                                </div>
                              </div>
                              <br>
                              <fieldset></fieldset>
                              <pre>_______________________________________________
mythtv-users mailing list
<a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org" target="_blank" moz-do-not-send="true">mythtv-users@mythtv.org</a>
<a href="http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users" target="_blank" moz-do-not-send="true">http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users</a>
<a href="http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette" target="_blank" moz-do-not-send="true">http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette</a>
MythTV Forums: <a href="https://forum.mythtv.org" target="_blank" moz-do-not-send="true">https://forum.mythtv.org</a>
</pre>
                            </blockquote>
                            <p>I have found that using High Quality
                              software decoding to be more reliable and
                              tolerates faults in the broadcast stream.
                              The cpu load is only moderate - try it.<br>
                            </p>
                            <p>By the way this issue is still present in
                              V31 so upgrading will not help.</p>
                          </div>
                        </div>
                      </blockquote>
                      <div><br>
                      </div>
                      <div>Thanks so much for the confirmation of the
                        issue. I have been wondering about using
                        software but wasn't sure my CPU could handle it.
                        What specific settings do you recommend?</div>
                      <div><br>
                      </div>
                      <div>Allen </div>
                    </div>
                  </div>
                  <br>
                  <fieldset></fieldset>
                  <pre>_______________________________________________
mythtv-users mailing list
<a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org" target="_blank" moz-do-not-send="true">mythtv-users@mythtv.org</a>
<a href="http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users" target="_blank" moz-do-not-send="true">http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users</a>
<a href="http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette" target="_blank" moz-do-not-send="true">http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette</a>
MythTV Forums: <a href="https://forum.mythtv.org" target="_blank" moz-do-not-send="true">https://forum.mythtv.org</a>
</pre>
                </blockquote>
                <p>I am on ver 31 using Opengl High Quality and cant
                  remember the exact settings for V28 but I think there
                  was a High Quality choice in
                  Setup>Video>Playback>Current Video Playback
                  Profile</p>
                <p>You should get ffmpeg decoding and if I remember
                  correctly vdpau double de-interlacer.</p>
                <p>That config never failed for me on a combined Intel
                  Haswell front and backend with Nvidia graphics.</p>
                <p>Note i still get judder with software decoding if
                  there are background tasks running so avoid that.</p>
              </div>
            </div>
          </blockquote>
          <div><br>
          </div>
          <div>I tried "High Quality" and so far it looks good picture
            quality wise.</div>
          <div><br>
          </div>
          <div>I took a look at the CPU load using top and I find that
            strange.</div>
          <div>Mythfrontend with VDPAU runs about 9% and with High
            Quality about 29%. That seems fine.</div>
          <div>Xorg is what I find strange. With VDPAU it runs about 2%
            and with High Quality it runs all over the place. I have
            seen as low as 6% and as high as 96% </div>
          <div><br>
          </div>
          <div>I guess this is OK as long as nothing is pinned at 100%
            and I see that mythcomflag is able to get in there and it
            only uses left overs so I guess all is good.</div>
          <div><br>
          </div>
          <div>If there was just an easy way to restore operation after
            a lock up like there was when I was running Mythbuntu 8 we
            could live with the occasional lock-ups which happen about
            once a month. I modified several things so that CTRL-ALT-BS
            will restart X but it does not work when mythfrontend is
            locked up. Basically, only "shutdown now -r" works in that
            case.</div>
          <div><br>
          </div>
          <div>Thanks for the help. We will try High Quality and see how
            it goes.</div>
          <div><br>
          </div>
          <div>Allen</div>
        </div>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <pre class="moz-quote-pre" wrap="">_______________________________________________
mythtv-users mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users">http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette">http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette</a>
MythTV Forums: <a class="moz-txt-link-freetext" href="https://forum.mythtv.org">https://forum.mythtv.org</a>
</pre>
    </blockquote>
    <p>killall mythfrontend</p>
    <p>repeat</p>
    <p>killall mythfrontend</p>
    <p>has always got rid of a hung Frontend for me put it in a script.<br>
    </p>
    <p>Similarly 
      <style type="text/css">
                p { margin-bottom: 0.21cm }
                a:link { so-language: zxx }</style></p>
    <p>If you add "/bin/systemctl restart mythbackend.service" to your
      visudo file then the backend can be reset easily without a
      password.</p>
    <p>If the backend does not restart quickly add</p>
    <p>TimeoutStopSec=10</p>
    <p>to the [Service] section as described in <a
        moz-do-not-send="true"
        href="https://www.mythtv.org/wiki/Systemd_mythbackend_Configuration">https://www.mythtv.org/wiki/Systemd_mythbackend_Configuration</a><br>
    </p>
    <p><br>
    </p>
    <p><br>
    </p>
    <p><br>
    </p>
  </body>
</html>