[mythtv-users] How to get sound out via HDMI

Ashu Desai ashu.desai at gmail.com
Tue Mar 7 19:14:03 UTC 2017


On Tue, Mar 7, 2017 at 10:59 AM, Ashu Desai <ashu.desai at gmail.com> wrote:

>
>
> On Tue, Mar 7, 2017 at 10:27 AM, Nick Morrott <knowledgejunkie at gmail.com>
> wrote:
>
>> On 7 March 2017 at 16:19, Ashu Desai <ashu.desai at gmail.com> wrote:
>>
>> > Having got a new receiver - I now need to get my video and audio both
>> out
>> > via HDMI.
>> >
>> > I tried changing the "Setup/Audio/Rescan" and tried to add the
>> > "ALSA:hdmi:CARD:NVDIA:dev=0"
>> >
>> > no sound comes out.
>> >
>> > I tried changing from dev=0 to dev=3  (from aplay -l above) - did
>> nothing.
>> >
>> > Can someone please help me get this?
>>
>> Ash,
>>
>> Can you fire up alsamixer to make sure the HDMI output is not muted?
>>
>> I had this issue on a fresh Debian install some years ago using an
>> Acer Revo (Atom 330). I unmuted the HDMI output and it "just worked".
>>
>> Cheers,
>> Nick
>>
>> --
>> Nick Morrott
>>
>> MythTV Official wiki: http://mythtv.org/wiki/
>> MythTV users list archive: http://www.gossamer-threads.co
>> m/lists/mythtv/users
>>
>> "An investment in knowledge always pays the best interest." - Benjamin
>> Franklin
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://lists.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users
>> http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette
>> MythTV Forums: https://forum.mythtv.org
>>
>
>

Nick
Here's my 3rd try - seems email size was too big due to the attachment so
used this.

http://i67.tinypic.com/2quu1hg.png

Not sure which one needs to be unmuted. Pls let me know


Ash
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20170307/6f34531a/attachment.html>


More information about the mythtv-users mailing list