<div dir="ltr"><div dir="ltr"><br></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr" class="gmail_attr">On Mon, Aug 2, 2021 at 2:38 AM Stephen Worthington <<a href="mailto:stephen_agent@jsw.gen.nz">stephen_agent@jsw.gen.nz</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">On Sun, 1 Aug 2021 21:01:57 -0400, you wrote:<br>
<br>
>I've been trying to get mythfrontend  to work properly without a ton of<br>
>video tearing and shearing on my new ASRock NUC 1165G7. It's an 11th Gen<br>
>Core i7 mobile part,<br>
><br>
>I've tried Linux Mint 20.2, Ubuntu 21.04, PopOS and all have video problems<br>
>and all use the Ubuntu kernel 5.11, and Xorg server.<br>
><br>
>I was having no luck getting help with this new hardware.<br>
><br>
>It turns out that Kodi has the same issue using the mythtv addon. I was<br>
>thinking it had to be related to older kernels or mesa drivers. I'm out of<br>
>my element here.<br>
><br>
>Today I installed Archlinux/XFCE4 with kernel 5.13.7 and mythfrontend<br>
>v31.0-162 and everything is working fine as you'd expect for this much<br>
>hardware performance.  I'm using OpenGL High Quality with 4 CPUs in all<br>
>this testing. Vaapi was a non-starter.<br>
><br>
>I don't know what made this work. Was it the newer kernel, newer Xserver,<br>
>etc.<br>
>Archlinux is a lot of work to install and keep working so I'd like to move<br>
>back to *buntu based frontend, but not sure when this will work.<br>
><br>
>Any ideas?<br>
><br>
>JIm A<br>
<br>
Using OpenGL should work on any distro with a modern enough CPU.<br>
Getting VAAPI working might require a late enough kernel to have the<br>
latest Intel video drivers suitable for the NUC.<br><br></blockquote><div><br></div><div>In the last few days the kernels and mesa software has updated across Kubuntu, Mint, and PopOS. So now, all work with my ASRock 1165G7 NUC.  </div><div><br></div><div>Jim A</div><div> </div></div></div>