<div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><br></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 5:18 PM Peter Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com">pb.mythtv@gmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
  
    
  
  <div bgcolor="#FFFFFF">
    <br>
    <br>
    <div class="gmail-m_4648708227139481667moz-cite-prefix">On 1/10/19 4:49 PM, Kris J wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite">
      
      <div dir="ltr">
        <div dir="ltr">
          <div dir="ltr"><br>
          </div>
          <br>
          <div class="gmail_quote">
            <div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 12:51 PM Kris J <<a href="mailto:kris.jensen.knj@gmail.com" target="_blank">kris.jensen.knj@gmail.com</a>>
              wrote:<br>
            </div>
            <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
              <div dir="ltr">
                <div dir="ltr">
                  <div dir="ltr">
                    <div dir="ltr">
                      <div dir="ltr">
                        <div dir="ltr">
                          <div dir="ltr"><br>
                          </div>
                          <br>
                          <div class="gmail_quote">
                            <div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 10:52
                              AM Kris J <<a href="mailto:kris.jensen.knj@gmail.com" target="_blank">kris.jensen.knj@gmail.com</a>>
                              wrote:<br>
                            </div>
                            <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                              <div dir="ltr">
                                <div dir="ltr"><br>
                                </div>
                                <br>
                                <div class="gmail_quote">
                                  <div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at
                                    10:48 AM Peter Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>>
                                    wrote:<br>
                                  </div>
                                  <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                                    <div bgcolor="#FFFFFF"> <br>
                                      <br>
                                      <div class="gmail-m_4648708227139481667gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925moz-cite-prefix">On
                                        1/10/19 10:41 AM, Kris J wrote:<br>
                                      </div>
                                      <blockquote type="cite">
                                        <div dir="ltr">
                                          <div dir="ltr">
                                            <div dir="ltr">
                                              <div dir="ltr"><br>
                                              </div>
                                              <br>
                                              <div class="gmail_quote">
                                                <div dir="ltr">On Thu,
                                                  Jan 10, 2019 at 10:32
                                                  AM Peter Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>>
                                                  wrote:<br>
                                                </div>
                                                <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                                                  <div bgcolor="#FFFFFF">
                                                    <br>
                                                    <br>
                                                    <div class="gmail-m_4648708227139481667gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907moz-cite-prefix">On
                                                      1/10/19 10:21 AM,
                                                      Kris J wrote:<br>
                                                    </div>
                                                    <blockquote type="cite">
                                                      <div dir="ltr">
                                                        <div dir="ltr">
                                                          <div dir="ltr">
                                                          <div dir="ltr"><br>
                                                          </div>
                                                          <br>
                                                          <div class="gmail_quote">
                                                          <div dir="ltr">On
                                                          Wed, Jan 9,
                                                          2019 at 6:43
                                                          PM Peter
                                                          Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>>
                                                          wrote:<br>
                                                          </div>
                                                          <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                                                          <div bgcolor="#FFFFFF">
                                                          <br>
                                                          <br>
                                                          <div class="gmail-m_4648708227139481667gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907gmail-m_3392973145213022380moz-cite-prefix">On
                                                          1/9/19 1:47
                                                          PM, Kris J
                                                          wrote:<br>
                                                          </div>
                                                          <blockquote type="cite">
                                                          <div dir="ltr">
                                                          <p style="margin-bottom:0in">I
                                                          can install
                                                          either
                                                          available
                                                          64bit packages
                                                          from <a href="https://dl.bintray.com/bennettpeter/generic/" target="_blank">https://dl.bintray.com/bennettpeter/generic/</a>.
                                                          The android
                                                          fronted starts
                                                          up with trying
                                                          to connect to
                                                          backend, it
                                                          seems slow to
                                                          find the
                                                          backend
                                                          (29.1+fixes)
                                                          and sometimes
                                                          fails. However
                                                          after several
                                                          try's it
                                                          eventually
                                                          connects.
                                                          (using ETH)</p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                                          </p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in">I
                                                          can move about
                                                          the frontend.
                                                          However most
                                                          end points in
                                                          the menu lead
                                                          to a loading
                                                          screen that
                                                          seems to hang
                                                          the Nvshield,
                                                          and requires a
                                                          hard power
                                                          off.</p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                                          </p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in">I've
                                                          been reading
                                                          the user list
                                                          and wiki for
                                                          pointer.
                                                          However it
                                                          seems I'm the
                                                          only one with
                                                          this type of
                                                          trouble. I see
                                                          no other
                                                          reports of
                                                          this type so I
                                                          must have
                                                          missed
                                                          something
                                                          somewhere.</p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                                          </p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in">Any
                                                          pointers
                                                          appreciated.</p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in">Many
                                                          thanks. </p>
                                                          <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                                          </p>
                                                          </div>
                                                          </blockquote>
                                                          <br>
                                                          I have not
                                                          seen or heard
                                                          of this
                                                          behavior. I
                                                          assume you got
                                                          as far as the
                                                          main menu so
                                                          it must be
                                                          successfully
                                                          connecting to
                                                          the database
                                                          and the
                                                          backend.<br>
                                                          <br>
                                                          Have you gone
                                                          into setup and
                                                          set the audio
                                                          and video
                                                          profile (or
                                                          maybe it hangs
                                                          even before
                                                          you can get
                                                          there). If you
                                                          have not set
                                                          these up and
                                                          you are
                                                          attempting
                                                          playback it
                                                          will not work
                                                          well.<br>
                                                          <br>
                                                          If you still
                                                          have a problem
                                                          you can get a
                                                          log.<br>
                                                          <br>
                                                          If you have
                                                          adb installed
                                                          and debug mode
                                                          activated, you
                                                          can do this to
                                                          get a log:<br>
                                                          <br>
                                                          On your linux
                                                          machine, with
                                                          the ip address
                                                          of the shield:<br>
                                                          adb connect
                                                          [ip address]<br>
                                                          adb logcat
                                                          mfe:D *:S
                                                          |& tee
                                                          android.log<br>
                                                          <br>
                                                          Then try
                                                          starting
                                                          mythfrontend
                                                          and
                                                          navigating. If
                                                          it is having
                                                          errors you
                                                          will see them
                                                          on the screen
                                                          and in the
                                                          android.log
                                                          file. This may
                                                          give you an
                                                          idea of what
                                                          is wrong.<br>
                                                          <br>
                                                          Peter<br>
                                                          </div>
                                                          <br>
                                                          </blockquote>
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div>Hi, Peter</div>
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div>I don't
                                                          see anything
                                                          in the log (<a href="https://pastebin.com/AuTgdVXk" target="_blank">https://pastebin.com/AuTgdVXk</a>)
                                                          that's a
                                                          obvious, other
                                                          then minor
                                                          font errors.</div>
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div>The log
                                                          stops when I
                                                          navigate to
                                                          "setup/general"
                                                          Then the load
                                                          screen pops up
                                                          and the shield
                                                          needed are
                                                          power off.</div>
                                                          <div><br>
                                                          </div>
                                                          <div>Many
                                                          Thank for your
                                                          time.</div>
                                                          </div>
                                                          </div>
                                                        </div>
                                                      </div>
                                                      <br>
                                                      <fieldset class="gmail-m_4648708227139481667gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907mimeAttachmentHeader"></fieldset>
                                                      <br>
                                                    </blockquote>
                                                    The log looks
                                                    normal. Which
                                                    backend version are
                                                    you using? Perhaps
                                                    there is a problem
                                                    with that. The
                                                    android frontend
                                                    will work with
                                                    backend version 29
                                                    or later. Older
                                                    versions will likely
                                                    cause problems.<br>
                                                    <br>
                                                  </div>
_______________________________________________<br>
                                                  <br>
                                                </blockquote>
                                                <div>Backend package
                                                  = mythtv-backend-master
29.1+fixes.20181228.af5d819~ubuntu16.04.1</div>
                                                <div><br>
                                                </div>
                                                <div>And</div>
                                                <div><br>
                                                </div>
                                                <div>
                                                  <div>"m-user@MythServer:~/build$
                                                    mythbackend -v</div>
                                                  <div>2019-01-10
                                                    10:35:20.003539 C 
                                                    mythbackend
                                                    version:  [v29.1] <a href="http://www.mythtv.org" target="_blank">www.mythtv.org</a></div>
                                                  <div>2019-01-10
                                                    10:35:20.003567 C 
                                                    Qt version: compile:
                                                    5.5.1, runtime:
                                                    5.5.1"</div>
                                                </div>
                                                <div><br>
                                                </div>
                                                <div><br>
                                                </div>
                                              </div>
                                            </div>
                                          </div>
                                        </div>
                                        <br>
                                        <fieldset class="gmail-m_4648708227139481667gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925mimeAttachmentHeader"></fieldset>
                                        <br>
                                      </blockquote>
                                      I have no idea what the problem
                                      is. You could try uninstalling and
                                      reinstalling, also try looking at
                                      a full log. That gives messages
                                      from all applications and android
                                      itself, there you can see things
                                      like missing libraries:<br>
                                      <br>
                                      adb logcat |& tee
                                      tmp/android.log<br>
                                      <br>
                                      Peter<br>
                                    </div>
_______________________________________________<br>
                                    <br>
                                  </blockquote>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>Ok thank for the logging tips.</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>I'll see if I can find anything
                                    meaningful to work off of.</div>
                                  <div><br>
                                  </div>
                                  <div>Many Thanks again.</div>
                                  <div> </div>
                                </div>
                              </div>
                            </blockquote>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div><br>
                            </div>
                          </div>
                        </div>
                      </div>
                    </div>
                  </div>
                </div>
              </div>
            </blockquote>
            <div>So I noticed the backend log has some errors when the
              android frontend has the loading screen. :<br>
            </div>
            <div><br>
            </div>
            <div>
              <div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend:
                mythbackend[1690]: I MythSocketThread(84)
                mainserver.cpp:7674 (connectionClosed) Playback
                sock(1b0a970) 'android-3a0785970c9ae7ba' disconnected</div>
              <div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend:
                mythbackend[1690]: I MythSocketThread(86)
                mainserver.cpp:7674 (connectionClosed) Monitor
                sock(1a69530) 'android-3a0785970c9ae7ba' disconnected</div>
              <div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend:
                mythbackend[1690]: E CoreContext mythdbcon.cpp:873
                (prepare) Error preparing query: SELECT data FROM
                settings WHERE value = :KEY AND hostname = :HOSTNAME</div>
              <div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend:
                mythbackend[1690]: E CoreContext mythdbcon.cpp:875
                (prepare) Driver error was [2/2013]:#012QMYSQL3: Unable
                to prepare statement#012Database error was:#012Lost
                connection to MySQL server during query</div>
              <div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend:
                mythbackend[1690]: I CoreContext mythdbcon.cpp:263
                (Reconnect) MySQL reconnected successfully</div>
            </div>
            <div><br>
            </div>
            <div>I don't have problems connecting with my other
              frontends and kodi's frontend connect fine on the same
              shield. </div>
            <div><br>
            </div>
            <div>Still trying however.</div>
            <div><br>
            </div>
            <div><br>
            </div>
            <div> </div>
          </div>
        </div>
      </div>
      <br>
    </blockquote>
    <br>
    That looks like the root cause of the problem. I seem to remember
    something like this being the result of having conflicting versions
    of database software on client and server. Do you have very old
    mysql server software?<br>
    <br>
    <br>
  </div><br></blockquote><div><br></div><div>Hmm.. I seem to have old and new mysql packages installed on my myth server. I did a package search for "mysql" and found:</div><div><br></div><div><div><span style="white-space:pre">    </span>libdbd-mysql-perl 4.033-1ubuntu0.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">       </span>libmysqlclient18 5.5.62-0ubuntu0.14.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre"> </span>libmysqlclient20 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre"> </span>libqt4-sql-mysql 4.8.7+dfsg-5ubuntu2 </div><div>  <span style="white-space:pre">     </span>libqt5sql5-mysql 5.5.1+dfsg-16ubuntu7.5 </div><div>  <span style="white-space:pre">  </span>mysql-client 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 <span style="white-space:pre">        </span>K-O </div><div>  <span style="white-space:pre">      </span>mysql-client-5.7 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 <span style="white-space:pre">    </span>K-O </div><div>  <span style="white-space:pre">      </span>mysql-client-core-5.7 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">    </span>mysql-common 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">     </span>mysql-server 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">     </span>mysql-server-5.7 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre"> </span>mysql-server-core-5.7 5.7.24-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">    </span>php5-mysql 5.5.9+dfsg-1ubuntu4.26 </div><div>  <span style="white-space:pre">        </span>php7.0-mysql 7.0.32-0ubuntu0.16.04.1 </div><div>  <span style="white-space:pre">     </span>python-mysqldb 1.3.7-1build2</div></div><div><br></div><div>So it's the lingering 5.5 mysql packages the cause?</div><div><br></div><div>I'm sketchy when it comes to DB stuff. But I would think removing the older packages listed below would be ok. Yes? </div><div>libmysqlclient18 5.5.62-0ubuntu0.14.04.1, </div><div> libqt4-sql-mysql 4.8.7+dfsg-5ubuntu2,</div><div> libqt5sql5-mysql 5.5.1+dfsg-16ubuntu7.5 </div><div> php5-mysql 5.5.9+dfsg-1ubuntu4.26</div><div><br></div><div><br></div><div><br></div><div><br></div></div></div></div>