<div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><br></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 12:51 PM Kris J <<a href="mailto:kris.jensen.knj@gmail.com">kris.jensen.knj@gmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><br></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 10:52 AM Kris J <<a href="mailto:kris.jensen.knj@gmail.com" target="_blank">kris.jensen.knj@gmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex"><div dir="ltr"><div dir="ltr"><br></div><br><div class="gmail_quote"><div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 10:48 AM Peter Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>> wrote:<br></div><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
  
    
  
  <div bgcolor="#FFFFFF">
    <br>
    <br>
    <div class="gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925moz-cite-prefix">On 1/10/19 10:41 AM, Kris J wrote:<br>
    </div>
    <blockquote type="cite">
      
      <div dir="ltr">
        <div dir="ltr">
          <div dir="ltr">
            <div dir="ltr"><br>
            </div>
            <br>
            <div class="gmail_quote">
              <div dir="ltr">On Thu, Jan 10, 2019 at 10:32 AM Peter
                Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>>
                wrote:<br>
              </div>
              <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                <div bgcolor="#FFFFFF"> <br>
                  <br>
                  <div class="gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907moz-cite-prefix">On
                    1/10/19 10:21 AM, Kris J wrote:<br>
                  </div>
                  <blockquote type="cite">
                    <div dir="ltr">
                      <div dir="ltr">
                        <div dir="ltr">
                          <div dir="ltr"><br>
                          </div>
                          <br>
                          <div class="gmail_quote">
                            <div dir="ltr">On Wed, Jan 9, 2019 at 6:43
                              PM Peter Bennett <<a href="mailto:pb.mythtv@gmail.com" target="_blank">pb.mythtv@gmail.com</a>>
                              wrote:<br>
                            </div>
                            <blockquote class="gmail_quote" style="margin:0px 0px 0px 0.8ex;border-left:1px solid rgb(204,204,204);padding-left:1ex">
                              <div bgcolor="#FFFFFF"> <br>
                                <br>
                                <div class="gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907gmail-m_3392973145213022380moz-cite-prefix">On
                                  1/9/19 1:47 PM, Kris J wrote:<br>
                                </div>
                                <blockquote type="cite">
                                  <div dir="ltr">
                                    <p style="margin-bottom:0in">I can
                                      install either available 64bit
                                      packages from <a href="https://dl.bintray.com/bennettpeter/generic/" target="_blank">https://dl.bintray.com/bennettpeter/generic/</a>.
                                      The android fronted starts up with
                                      trying to connect to backend, it
                                      seems slow to find the backend
                                      (29.1+fixes) and sometimes fails.
                                      However after several try's it
                                      eventually connects. (using ETH)</p>
                                    <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                    </p>
                                    <p style="margin-bottom:0in">I can
                                      move about the frontend. However
                                      most end points in the menu lead
                                      to a loading screen that seems to
                                      hang the Nvshield, and requires a
                                      hard power off.</p>
                                    <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                    </p>
                                    <p style="margin-bottom:0in">I've
                                      been reading the user list and
                                      wiki for pointer. However it seems
                                      I'm the only one with this type of
                                      trouble. I see no other reports of
                                      this type so I must have missed
                                      something somewhere.</p>
                                    <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                    </p>
                                    <p style="margin-bottom:0in">Any
                                      pointers appreciated.</p>
                                    <p style="margin-bottom:0in">Many
                                      thanks. </p>
                                    <p style="margin-bottom:0in"><br>
                                    </p>
                                  </div>
                                </blockquote>
                                <br>
                                I have not seen or heard of this
                                behavior. I assume you got as far as the
                                main menu so it must be successfully
                                connecting to the database and the
                                backend.<br>
                                <br>
                                Have you gone into setup and set the
                                audio and video profile (or maybe it
                                hangs even before you can get there). If
                                you have not set these up and you are
                                attempting playback it will not work
                                well.<br>
                                <br>
                                If you still have a problem you can get
                                a log.<br>
                                <br>
                                If you have adb installed and debug mode
                                activated, you can do this to get a log:<br>
                                <br>
                                On your linux machine, with the ip
                                address of the shield:<br>
                                adb connect [ip address]<br>
                                adb logcat mfe:D *:S |& tee
                                android.log<br>
                                <br>
                                Then try starting mythfrontend and
                                navigating. If it is having errors you
                                will see them on the screen and in the
                                android.log file. This may give you an
                                idea of what is wrong.<br>
                                <br>
                                Peter<br>
                              </div>
                              <br>
                            </blockquote>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div>Hi, Peter</div>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div>I don't see anything in the log (<a href="https://pastebin.com/AuTgdVXk" target="_blank">https://pastebin.com/AuTgdVXk</a>)
                              that's a obvious, other then minor font
                              errors.</div>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div>The log stops when I navigate to
                              "setup/general" Then the load screen pops
                              up and the shield needed are power off.</div>
                            <div><br>
                            </div>
                            <div>Many Thank for your time.</div>
                          </div>
                        </div>
                      </div>
                    </div>
                    <br>
                    <fieldset class="gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925gmail-m_6425599363700816907mimeAttachmentHeader"></fieldset>
                    <br>
                  </blockquote>
                  The log looks normal. Which backend version are you
                  using? Perhaps there is a problem with that. The
                  android frontend will work with backend version 29 or
                  later. Older versions will likely cause problems.<br>
                  <br>
                </div>
                _______________________________________________<br>
                <br>
              </blockquote>
              <div>Backend package = mythtv-backend-master
                29.1+fixes.20181228.af5d819~ubuntu16.04.1</div>
              <div><br>
              </div>
              <div>And</div>
              <div><br>
              </div>
              <div>
                <div>"m-user@MythServer:~/build$ mythbackend -v</div>
                <div>2019-01-10 10:35:20.003539 C  mythbackend version: 
                  [v29.1] <a href="http://www.mythtv.org" target="_blank">www.mythtv.org</a></div>
                <div>2019-01-10 10:35:20.003567 C  Qt version: compile:
                  5.5.1, runtime: 5.5.1"</div>
              </div>
              <div><br>
              </div>
              <div><br>
              </div>
            </div>
          </div>
        </div>
      </div>
      <br>
      <fieldset class="gmail-m_-2614252346377650741gmail-m_-551600630538451455gmail-m_7136199073773731925mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
    </blockquote>
    I have no idea what the problem is. You could try uninstalling and
    reinstalling, also try looking at a full log. That gives messages
    from all applications and android itself, there you can see things
    like missing libraries:<br>
    <br>
    adb logcat |& tee tmp/android.log<br>
    <br>
    Peter<br>
  </div>

_______________________________________________<br>
<br></blockquote><div><br></div><div><br></div><div>Ok thank for the logging tips.</div><div><br></div><div>I'll see if I can find anything meaningful to work off of.</div><div><br></div><div>Many Thanks again.</div><div> </div></div></div></blockquote><div><br></div><div><br></div><div><br></div></div></div></div></div></div></div></div></blockquote><div>So I noticed the backend log has some errors when the android frontend has the loading screen. :<br></div><div><br></div><div><div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend: mythbackend[1690]: I MythSocketThread(84) mainserver.cpp:7674 (connectionClosed) Playback sock(1b0a970) 'android-3a0785970c9ae7ba' disconnected</div><div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend: mythbackend[1690]: I MythSocketThread(86) mainserver.cpp:7674 (connectionClosed) Monitor sock(1a69530) 'android-3a0785970c9ae7ba' disconnected</div><div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend: mythbackend[1690]: E CoreContext mythdbcon.cpp:873 (prepare) Error preparing query: SELECT data FROM settings WHERE value = :KEY AND hostname = :HOSTNAME</div><div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend: mythbackend[1690]: E CoreContext mythdbcon.cpp:875 (prepare) Driver error was [2/2013]:#012QMYSQL3: Unable to prepare statement#012Database error was:#012Lost connection to MySQL server during query</div><div>Jan 10 16:10:07 MythServer mythbackend: mythbackend[1690]: I CoreContext mythdbcon.cpp:263 (Reconnect) MySQL reconnected successfully</div></div><div><br></div><div>I don't have problems connecting with my other frontends and kodi's frontend connect fine on the same shield. </div><div><br></div><div>Still trying however.</div><div><br></div><div><br></div><div> </div></div></div></div>