<div dir="ltr">heh yeah I am probably about the same level as hopeful as you are.  Yes I would think I can plug in the Nvidia card and probably not have any major issues.  The BIOS is modern so it offers some decent flexibility (Gigabyte GA-F2A88XM-D3H)  It&#39;s a shame since I was pretty psyched to have it &#39;all under one roof&#39; as they say.<div>
<br></div><div>The word out there seems to be that AMD finally is rising to the demands of Linux users and the dev community is responding.  I hate to be cynical but it can be hard to remain positive, especially if (like you), one has been waiting since 2002 :-D</div>
</div><div class="gmail_extra"><br><br><div class="gmail_quote">On Mon, Mar 17, 2014 at 1:31 PM, Michael T. Dean <span dir="ltr">&lt;<a href="mailto:mtdean@thirdcontact.com" target="_blank">mtdean@thirdcontact.com</a>&gt;</span> wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div class="HOEnZb"><div class="h5">On 03/17/2014 04:22 PM, Matt W wrote:<br>
<blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex">
Hi all--until recently I was happily using an Nvidia 8400GS with VDPAU but then the mobo died.  Figured it was time for an upgrade after 5 years or so.  I thought AMD APU (AMD A6-6420K APU with an HD8470 onboard)  would be the new hotness and a great way to go:  nice graphics for HD playback, low power usage, good cpu speed!<br>

<br>
Well of course things didn&#39;t work out as smoothly as I&#39;d hoped.  Between jumping around with Debian 7.4, and backports, and the drm/nouveau drivers, and AMD Catalyst drivers, getting playback without issues does not seem to be in my immediate future.  In some cases, I can&#39;t even enter the Settings menu in mythfrontend (it hangs), let alone playback hw-accelerated video.  not sure what that&#39;s about<br>

<br>
If this guide is on the right track...:  <a href="http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=174854" target="_blank">http://forum.xbmc.org/<u></u>showthread.php?tid=174854</a>   then my guess is what I really need is Mesa version 10 (Debian Wheezy has version 8) (?).  Or I could just pop the old Nvidia card on the new mobo for a year or so until AMD compatibility continues to grow.<br>

<br>
Any suggestions?  thanks!<br>
</blockquote>
<br></div></div>
Given that the motherboard has an appropriate expansion bus for the video card, you should be able to use it without problems.  (And, TTBOMK, if you do so and have your BIOS set to disable the internal graphics when a discrete card is in use, it will shut down the onboard graphics, gating power to it such that it takes basically no power at all.)<br>

<br>
Now, whether &quot;a year or so&quot; is long enough to wait for &quot;AMD compatibility&quot; (read &quot;someone to write drivers for the AMD graphics cards that are as good as nvidia&#39;s when used for video playback&quot;) is a whole other topic.  I&#39;ve been waiting &quot;a year or so&quot; since around 2002...  In the meantime, I use nvidia cards in my MythTV frontend systems and all my other systems--that don&#39;t do video playback--use AMD.<br>

<br>
Mike<br>
______________________________<u></u>_________________<br>
mythtv-users mailing list<br>
<a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org" target="_blank">mythtv-users@mythtv.org</a><br>
<a href="http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users" target="_blank">http://www.mythtv.org/mailman/<u></u>listinfo/mythtv-users</a><br>
<a href="http://wiki.mythtv.org/Mailing_List_etiquette" target="_blank">http://wiki.mythtv.org/<u></u>Mailing_List_etiquette</a><br>
MythTV Forums: <a href="https://forum.mythtv.org" target="_blank">https://forum.mythtv.org</a><br>
</blockquote></div><br></div>