<p>Can you boot the system site a live CD like Knoppix? If sp, does THAT recognize the video type? </p>
<p><blockquote type="cite">On Jun 16, 2010 8:04 AM, &quot;Greg Woods&quot; &lt;<a href="mailto:greg@gregandeva.net">greg@gregandeva.net</a>&gt; wrote:<br><br>My master BE recently went stone cold dead; hit the power button and<br>

nothing happens. So I replaced the power supply. Now the machine boots<br>
up, but X will not start. Xorg.0.log says there is no device found.<br>
Also the output from lspci looks suspicious; it finds a &quot;VGA compatible<br>
controller&quot; but it is identified as something like 0xbe1 instead of<br>
&quot;GeForce 220&quot;. So something is weird. Of course, the video output that I<br>
am viewing in console mode goes through this same card, so I am a bit<br>
mystified as to what is going on.<br>
<br>
The first thing I did was try a different video card: same result. So I<br>
can most likely rule out hardware problems with the video card. I don&#39;t<br>
see how it could be software either, since no software changes were<br>
made, only the power supply was replaced.<br>
<br>
This seems to indicate some sort of hardware issue with the motherboard.<br>
Is there any way to diagnose this? It&#39;s a real pain to replace the<br>
motherboard, especially for someone with limited hardware skills like<br>
me, so I don&#39;t want to do that unless I can convince myself that this is<br>
really needed and that it will fix the issue.<br>
<br>
--Greg<br>
<br>
<br>
_______________________________________________<br>
mythtv-users mailing list<br>
<a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org">mythtv-users@mythtv.org</a><br>
<a href="http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users" target="_blank">http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users</a><br>
</blockquote></p>