i've been messing around with this a lot lately on my PVR-500 (essentially 2 pvr 150's).  As Chad said, you'll need to run myth-setup again.  Under "Video Cards" change your card's (/dev/video1) default input to S-Video or Composite.  Then under the "Input" section, make sure you have correctly mapped your "Video Source" to your desired input.  It will probably look something like :
<br><br>/dev/video1 -&gt; S-Video -&gt; &lt;Name of Video Source&gt; <br>/dev/video1 -&gt; Composite -&gt; &lt;Name of Video Source&gt; <br><br>if you don&#39;t have the input mapped to a source, it won&#39;t appear as an input in MythTV. The mistake i kept making was i&#39;d have the default input set to something other than what i had the input mapped to, which would just leave me with an unselectable input or just a blank screen (depending on the setup).&nbsp; Hope this helps!
<br><br>aaron<br><br><div><span class="gmail_quote">On 2/12/07, <b class="gmail_sendername">Chad</b> &lt;<a href="mailto:masterclc@gmail.com">masterclc@gmail.com</a>&gt; wrote:</span><blockquote class="gmail_quote" style="border-left: 1px solid rgb(204, 204, 204); margin: 0pt 0pt 0pt 0.8ex; padding-left: 1ex;">
On 2/12/07, Irumbo Mateene &lt;<a href="mailto:imateene@hotmail.com">imateene@hotmail.com</a>&gt; wrote:<br>&gt;<br>&gt; I am trying to capture and record Video from S-Video connection from my STB<br>&gt; Motorola DCT-6200.&nbsp;&nbsp;Since I can&#39;t capture premium channels I thought I&#39;d be
<br>&gt; able to use the S-Video out to record premium channels.<br>&gt;<br>&gt; This is my configuration:<br>&gt;<br>&gt; ABIT NF-M2 nView Socket AM2 NVIDIA GeForce 6150<br>&gt; Hauppage Pvr-150 with IR Blaster and remote
<br>&gt;<br>&gt; HD5500 dvb card ...<br>&gt;<br>&gt; Linux kernel <a href="http://2.6.19.0">2.6.19.0</a><br>&gt;<br>&gt;<br>&gt; the dvb card&nbsp;&nbsp;is on&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;/dev/video0<br>&gt; PVR-150 has 3 dev nodes&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;/dev/video1 , /dev/video24 and /dev/video32
<br>&gt;<br>&gt; I used VLC&#39;s , video lan client, ( capture device ) setting to verify that I<br>&gt; could watch TV by going to PVR section and specifying /dev/video1 as my<br>&gt; device.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;I then connected S-Video cable from Cable Box to PVR-150 and
<br>&gt; tried to switch to /dev/video24 and /dev/video32 but I couldn&#39;t see<br>&gt; anything.&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;At this point I don&#39;t know if what I am doing is correct?<br>&gt;<br>&gt; I also can&#39;t find info that shows how to capture or display&nbsp;&nbsp;images from
<br>&gt; S-Video or Componet input any ideas?<br><br>Trying not to be too nit picky, but it&#39;s composite.&nbsp;&nbsp;Component capture<br>isn&#39;t possible on a PVR-150.&nbsp;&nbsp;Composite is a lower quality option than<br>SVideo.<br><br>
&gt; for example.. how do I properly set up S-Video capture for Pvr-150 in mythtv<br>&gt; ?&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;My PVR-150 in mythtv-setup shows at least 3 inputs under&nbsp;&nbsp;cable,<br>&gt; component and S-Video ..&nbsp;&nbsp;( I have 3 inputs used up: cable, S-Video and
<br>&gt; Sound&nbsp;&nbsp;)<br><br>You must run the cable from the STB into the SVideo on your PVR150, as<br>well as Audio from your STB in the form of 2 Red/White RCA cables.<br>Then in your mythtv-setup screen under Capture Cards, you will need to
<br>setup your PVR-150.&nbsp;&nbsp;Once that&#39;s done, you need to define Input<br>Connections, specifically, the SVideo connection to your STB.&nbsp;&nbsp;The<br>rest should be well documented on the wiki.<br><br>&gt; how should I properly configure mythtv to use an S-Video connection? ..&nbsp;&nbsp; I
<br>&gt; will add this to the mythtv wiki if I find a successful method that works ..<br>&gt;<br>&gt; I am presuming that since I wasn&#39;t able to see data from my S-Video<br>&gt; connection using VLC means that anything else I do now won&#39;t work until I
<br>&gt; get that figured out.. btw I can get cable w/out a problem using the cable<br>&gt; input ... and my DVB card&nbsp;&nbsp;gets HD qam 256 w/out a problem ....<br>&gt;<br>&gt; any suggestions are welcome<br>&gt;<br>&gt; IM<br>
<br>It sounds like you are trying the wrong video device when trying to<br>directly view video.&nbsp;&nbsp;Check the output of dmesg after you modprobe<br>ivtv to verify which video devices you should be using.&nbsp;&nbsp;Good luck!<br><br>-Chad
<br><br>--<br>Prebuilt HDTV capable systems at reasonable prices:<br><a href="http://www.pauselivetv.com">http://www.pauselivetv.com</a><br>_______________________________________________<br>mythtv-users mailing list<br><a href="mailto:mythtv-users@mythtv.org">
mythtv-users@mythtv.org</a><br><a href="http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users">http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users</a><br></blockquote></div><br>