[mythtv-users] Record sound using a BT848 card

Nick Rout nick.rout at gmail.com
Tue Nov 27 04:05:19 UTC 2012

On Tue, Nov 27, 2012 at 4:59 PM, Eric Sharkey <eric at lisaneric.org> wrote:

> On Mon, Nov 26, 2012 at 12:33 PM, Joe Henley <joehenley at kc.rr.com> wrote:
> > I have the audio out connector on the BT-848 card bracket patched to the
> > line-in connector on the sound card bracket.  I also have the aux output
> on
> > the internal connector of the BT848 connected to the aux input on the
> > internal connector on the sound card (... belt and suspenders).  I hear
> > sound on live tv and I hear sound playing back recordings made from an
> > HD-PVR.  So, I'm pretty sure the issue is only grabbing the audio when
> > recording for the BT848 card.
> That's a little unclear.
> Do you mean:
> I hear sound on live tv (when using the BT848) and I hear sound
> playing back recordings made from an HD-PVR..
> or:
> I hear sound on live tv/recordings made from an HD-PVR but never any
> sound from the BT848...
> If you can't hear any sound at all from the BT848, I'd start by going
> into alsamixer on the command line and making sure that your capture
> gain is not at/near 0 and that the input source is set to Line and not
> Mic or something like that.
> It's been a long time since I've tried to use one of those types of
> cards.  I can't say it's something I'd want to ever do again.  If you
> want to add another analog SD capture device, I'd recommend looking
> for something like a PVR-150/250/500 on ebay.

Yeah, except that many users seem to be finding problems with them these
days too...
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://www.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20121127/c9b81fb2/attachment.html>

More information about the mythtv-users mailing list