[mythtv-users] Sony BD Remote (uinput method not working on 11.04)

Andrew Hughes ahhughes at gmail.com
Fri Jan 6 11:23:22 UTC 2012

Finally I have mine working!!!!

Based on the following:

which lists several method, but recommends...


IMPORTANT: The xmbc guide's uinput check `lsmod | grep uinput` won't check
if uinput has been compiled into the kernel. In 11.04 this appears to be
the case. So, you can additionally check `ls -ld /dev/uinput`to test for
this. In short, xbmc online doco appears to be missing this.

IMPORTANT #2: The python pairing scripts do pair the remote to the machine.
However, (for me anyway) it did not set the remote as an input device (and
thus never went to uinput). This is the real source of the problem (as far
as I can tell). The only way I found I could set the remote as an input
device was via the 'blueman' ui (there is an apt aka synaptec package for
it). From there, select the remote on the ui, and there are options to set
and an input device.

Aside from those two notes, the doco on the myth and xbmc wiki's were
enough to get my remote working.

Thanks for all your suggestions :)

p.s. it works awesome too!

On Mon, Dec 12, 2011 at 11:18 AM, Nick Rout <nick.rout at gmail.com> wrote:

> On Mon, Dec 12, 2011 at 12:31 PM, Andrew Hughes <ahhughes at gmail.com>
> wrote:
> > Still not working, I got nothing - very annoying. Perhaps 11.04 and 10.x
> > have fundemental differences (I don't know).
> >
> > I'm using the gnome bluetooth gui (http://live.gnome.org/GnomeBluetooth)
> but
> > it offers very limited diagnostics and is somewhat confusing to be
> honest.
> >
> > Says:
> >
> > Disconnected -> Connect
> > or
> > Connected -> Connect
> >
> > as options to connect a device. How you can be connected and connect is
> an
> > option I don't understand. I can try take a screenshot tonight (but I am
> not
> > sure if it will get on the mailing list or not).
> >
> >
> > I'll keep at it, but this is looking more like a new boat anchor by the
> day.
> Take a look at the hci commands (hciattach  hciconfig  hciemu
> hcitool    hcitrace) which chould give you more info. I am no expert
> in them, but try
> hciconfig -a
> to get a view of the bluetooth dongle.
> I am sure google will give you some clues on how to troubleshoot.
> I unplugged my dongle last night and plyugged it into a different usb
> slot and it started working again.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20120106/7d61c50a/attachment.html 

More information about the mythtv-users mailing list