[mythtv-users] viewing->system lockup (with live TV?)

Ross Boylan RossBoylan at stanfordalumni.org
Tue Apr 3 04:37:48 UTC 2012

I'm using 0.24.2 and I've had repeated problems in which when I go to
view something the picture area shows lines on the screen and the entire
system becomes unresponsive.  The only fix is a complete power cycle.
Though I'm not 100% sure, I think this happens mostly or entirely when I
view live TV.

I've noticed there are some problem reports in this area for 0.25, but
is this a known problem in 0.24?

X.Org X Server 1.4.2
Release Date: 11 June 2008
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Linux Debian (xorg-server 2:1.4.2-10.lenny4)
Current Operating System: Linux corn 2.6.26-2-686 #1 SMP Sun Mar 4
22:19:19 UTC 2012 i686
Build Date: 03 August 2011  08:51:41PM

(II) Primary Device is: PCI 01:00:0
(II) ATI Proprietary Linux Driver Version Identifier:8.56.4
(II) ATI Proprietary Linux Driver Release Identifier:
(II) ATI Proprietary Linux Driver Build Date: Dec  1 2008 14:55:22
(--) Chipset Supported AMD Graphics Processor (0x9490) found
(II) AMD Video driver is running on a device belonging to a group
targeted for this release
(II) AMD Video driver is signed
(This is the only AMD/ATI type driver that works at all).

mythtv-frontend             0.24.2-0.1 
>From the Debian multimedia repository.

Playback is set to slim, which I was told earlier was the safest.

I recall setting options so the picture appeared in a window, but I
can't find them now!  In playback, vertical and horizontal scaling are
0, as are both scan displacements.

More information about the mythtv-users mailing list