[mythtv-users] AMD and VA-API status

Govindarajan govind.rajan at gmail.com
Fri Oct 14 17:55:16 UTC 2011

I did try the guide just before posting on this list. Followed the
guide but got a blank screen and a high pitched noise as output. I
could give it a try once more but the key issue is that the custom
player would only work with video files and not TV. So the solution
still is only 50% of what I would like. I have decided to wait until
vaapi is stable. I have slapped a nvidia card in the system and it is
now working great. But the noise and power consumption has gone up,
which is what I wanted to avoid in the first place.


On Fri, Oct 14, 2011 at 10:31 AM,  <kenkyee at yahoo.com> wrote:
> govind.rajan wrote:
>> I recently built a mythtv box and it currently working well. The
>> box is based on the new AMD Llano/fusion A8-3850 APU and mythbuntu
>> 11.10 beta. Ever since I built it about a month back I have been
>> trying to optimize video playback. I get a smooth playback only when I
>> turn off deinterlacing. All deinterlacing methods leads to a slightly
>> jerky motion. It is surely watchable but it is not at all smooth.
> Did you ever try following this old'ish guide to setting up a custom mplayer
> for MythTV?
> http://www.linuxquestions.org/questions/linux-desktop-74/amd-hd-series-graphics-guide-optimizing-video-playback-for-mythtv-mplayer-and-others-786335/
> Sounds like deinterlacing works but you don't get as many choices as
> nvidia's VDPAU API...
>  ken
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users

More information about the mythtv-users mailing list