[mythtv-users] HDPVR failure after replace

networks1 at cox.net networks1 at cox.net
Sat Nov 5 22:10:34 UTC 2011

---- Asher Schaffer <freedenizen at gmail.com> wrote: 

On Sat, Nov 5, 2011 at 2:24 PM,  <networks1 at cox.net> wrote:
> Greets.  I had a HDPVR go south.  I sent it for warranty replacement, got it back, and hooked it up without changing anything else on the system (FC12) or MythTV.  Now it won't work.  There is no /dev/video0, setup says "failed to open" and the log says
> 2011-11-05 14:04:24.056 Channel()::Open(): Can't open video device, error "No such file or directory"
> 2011-11-05 14:04:24.108 MythBackend, Error: No valid capture cards are defined in the database.
> DMESG says
> Linux video capture interface: v2.00
> usbcore: registered new interface driver hdpvr
> The HD-PVR help page on the wiki says "If dmesg only shows "registered new interface driver hdpvr" and no /dev/video# device has been created, you probably have a newer device than your kernel module supports."  Sticker on the bottom of the HDPVR says "Rev F2" and I notice all the help pages refer to rev C2 at the highest.  Unfortunately I didn't keep track of what rev the old one was.
> Can anyone advise me how to proceed?
> Thx,
> Steve

Do you have a windows machine you can use?  If so download the
driver from: http://www.hauppauge.com/site/support/support_hdpvr.html

which will load a firmware version onto the hdpvr which might play
nicer with your install.
mythtv-users mailing list
mythtv-users at mythtv.org


Just applied the firmware update, and same result as before.

I should maybe add that I'm using an older version of FC12: (64 bit) because when I tried to update it a few months back it wasn't supporting nvidia properly.  Don't know if that could be a factor with the newer HDPVR box...

More information about the mythtv-users mailing list