[mythtv-users] Lirc & Harmony 525 Key repeat problem

Tim Draper veehexx at gmail.com
Tue Jun 14 08:29:13 UTC 2011

On 14 June 2011 03:44, john <rwc at bestpond.com> wrote:

> I am using MythTV 0.24.1 on opensuse 11.4 and having problems with my
> Logitech harmony
> 525 remote, in that if I press any of the 4  arrow keys while going through
> menu selection
> it skips 2-4 items, really making it impossible to use the remote.
> I had been partly successful using the remote setup emulating an mce
>  remote using the
> mceusb lirc module on an older system, however I had a motherboard failure
> and
> consequently upgraded this front end which drives the family tv.
> The system is running opensuse 11.4 with kernel As
> lirce is now
> included in the kernel I am really a bit unsure as to where I can make any
> adjustements to
> cause lirc to slowdown this key repeat rate.
> I have access to the Logitech harmony website and have looked through the
> troubleshooting
> process and have adjusted the settings as advised ( a range of 0 - 6  with
> zero being the
> slower repeat setting)  and updated the remote. This has had no effect, on
> changing the
> repeat rate. I also read that there was a another profile for the mce
> settings and MCE
> Special Edition, I loaded that onto the remote and again no material
> difference or
> resolution to my problem.
> As I see it the settings within the remote, are not having an effect on
> lirc handling this
> repeat rate. I have also used the original MCE remote I had bought, an
> Hauppage (RC6 model
> No:TSHA-IR01)  this has the same key repeat problem.
> I would appreciate any ideas on what I can do to resolve this. Is there a
> 'lirc' file that
> can be adjusted that I may have missed?
> I have lircrc in my mythtv directory & subsequent to this problem put
> lirc.conf in
> /etc/lirc after reading a suse 11.4 &  lirc discussion on the opensuse
> forum.
> Thanks for any advice.
> --
> _
> John
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users

you could try reducing the key repeat value in the Harmony software...
i too saw a similar issue to you in mythbuntu 11.04 and an mceusb device, vs
mythbuntu 10.10. if i could get my setup working the way i wanted to with
11.04, then i'd of looked more into it, but i couldn't get things working,
so i dropped back to a setup i knew worked.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20110614/ebd6ce9d/attachment.html 

More information about the mythtv-users mailing list