[mythtv-users] HD-PVR audio sync issues

Michael Lynch lynchmv at gmail.com
Tue Jan 18 02:33:41 UTC 2011

On Mon, Jan 17, 2011 at 4:20 PM, mythtv at blandford.net
<mythtv at blandford.net> wrote:
> Hello,
> I recently made the transition from cable to dish network.
> I am running Fedora 14 with mythtv from rpmfusion 0.24-2.fc14.x86_64
> packages.
> My backend has two HD-PVRs connecting to dishnetwork vip 211k receivers
> using SPDIF.
> I am having bad audio sync issues.  I see it in two cases.
> 1) When changing channels the audio is off by about 2 seconds.  This can
> some times be fixed by changing to a different channel and back, but not
> always.
> 2) Watching a show for 30 minutes will result in 2-3 second audio lag by the
> end of the show.  Exiting and coming back into the channel fixes the issue.
> I see lots of posts from people who are using the HD-PVR, so I am guessing I
> am missing some simple setup peice.
> Any suggestions on how to eliminate the audio lag issues?
> Michael

I too had the audio lag issues you described using a DN VIP 222k and
resolved it with a script I found around here.  It goes through and
changes the sound or video settings, then back and I haven't had any
issues since I've started running this nightly.
-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: resetsound.sh
Type: application/x-sh
Size: 1972 bytes
Desc: not available
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20110117/90a1a70a/attachment.sh>

More information about the mythtv-users mailing list