[mythtv-users] DTS sound is cracking on some videos

Dave Richardson mythtv at derdev.com
Thu Jan 13 20:13:27 UTC 2011

 On Thu, 13 Jan 2011 18:26:49 +0100, Daniel Herrmann 
 <daniel.herrmann1 at gmx.de> wrote:
> Hey all,
> I', currently using version "fixes/0.24 (v0.24-104-g2394a9d).
> I have mythtv configured to passthrough the audio digitaly:
> Device:        ALSA:hdmi:CARD=NVidia,DEV=0
> Dolby:        checked
> DTS:        checked
> Speaker:    5.1
> Advanced audio settings untouched and internal volume control is 
> disabled.
> After upgrading to 0.24, the sound of some video files is cracking 
> while
> playing them. All of them are DTS Tracks, but there are also some 
> other
> tracks with DTS which work fine. I found another Thread here, where
> another one hat a similar problem, and he found out, that it only 
> cracks
> with 1.5mbps or above. I dont have too much of DTS-Videos, but i can
> confirm this. Anyway, i found no solution there... following my apt, 
> i
> have the newest version (which one, see above)
> Playing the same Video with smplayer (also DTS passthrough, the 
> receiver
> shows the DTS light in both cases) works completly well.
> The Video is played flawlesly, but the audio is stuttering.
> Any ideas, where this comes from? Any suggestions?
> Thanks in advance
> Daniel Herrmann

 Isn't there an "Agressive" audio buffering option that specifically 
 references crackling?  I don't recall if it's best On or Off but I think 
 it's in the FE setup. (away from my system so I can't provide a better 
 breadcrumb trail.)

More information about the mythtv-users mailing list