[mythtv-users] Frontend crashes when playing AVC videos/recordings

Thomas Boehm mythtv-users at lists.boehmi.net
Tue Aug 30 09:54:23 UTC 2011

Raymond Wagner wrote:
> Looking through that backtrace, the issue seems to be in the ffmpeg 
> decoding libraries (libavcodec), which would make it an upstream 
> problem.  The ffmpeg libraries in 0.24 are almost a year old now.  The 
> copy of the libraries in 0.25 are much newer, and having downloaded and 
> tested the file, do not seem to suffer the same issue.  Chances are XBMC 
> is using a new copy as well, and VLC uses its own independent libraries.

Thanks for looking through it.

Can't I just upgrade ffmeg somehow? Or are these two different things,
ffmpeg support in mythtv and the installed ffmpeg version in the OS?
I've just seen that ffmpeg wasn't installed on my frontend at all, so it
must be the ffmpeg support in mythtv...

> I realize this is not what you want to hear, but chances are you'll just 
> have to wait for 0.25 to be released for a fix.  A fix would entail a 
> resync of libraries, which is something that will not happen on the 
> -fixes branch.

I'm afraid I can't do this right now as the GAF might drop ;-) The
Roadmap says that 0.25 is due in 6 weeks (the release of the next Ubuntu
LTS?), so I might wait a little bit.

Maybe there is another quick and dirty solution. After mythnettv
downloaded the files I could re-encode them and overwrite the original
file with the result. I'll play around with it...


More information about the mythtv-users mailing list