[mythtv-users] hvr2250 wont tune?

Patrick Oglesby octoberblu3 at gmail.com
Sun Aug 21 13:03:42 UTC 2011


On Sat, Aug 20, 2011 at 10:58 PM, Dan Armbrust
<daniel.armbrust.list at gmail.com> wrote:
> So, I made a mistake of trying to upgrade my myth box today, in order
> to (try) to solve a mildly annoying problem.
>
> As is the way these things usually go, all the upgrade did was make
> everything worse.
>
> I've managed to fix most of the issues, but now I'm stumped.
>
> My Myth box has an HVR-1600, and an HVR-2250.
>
> Both have worked fine since I initially set them up.
>
> After the upgrade, the 2 digital tuners from the HVR-2250 were no
> longer present in myth.
>
> Much mucking about later, I'm pretty sure that I determined that the
> system upgrade must have moved it to a newer build of the driver, but
> that was looking for firmware that I didn't have - which caused the
> devices to not show up under /dev/dvb/*.
>
> I _think_ I have that fixed now... dmesg shows nothing suspicious, and
> the 2 tuners are now back in /dev/dvb.
>
> The myth config was still rather confused at this point, so I deleted
> all of my tuners, and re-added them all from scratch.
>
> Myth now seems happy.  And I can tune a digital channel on the
> HVR-1600.  However, if I switch to either of the tuners on the
> HVR-2250, I either get a black screen, or sometimes a mostly black
> screen with warnings about not being able to get a channel lock.
>
> So, something is obviously still broken between myth, the drivers and
> the firmware... but I can't find any logs that give me a clue.
>
> Anyone else experience this?
>
> Any tips on next steps for debugging?
>
> I'm using MythBuntu 11.04 and Myth
> MythTV Version   : v0.24.1-73-g5655302
> MythTV Branch    : fixes/0.24
> Network Protocol : 63
> Library API      : 0.24.20110505-1
> QT Version       : 4.7.0
>
>
> Thanks,
>
> Dan
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://www.mythtv.org/mailman/listinfo/mythtv-users
>

Check dmesg for missing firmware.  With kernel 2.6.37 and later, the
firmware file changed to include support for analog.  If this is the
case, then you just need the newer firmware file here
http://www.steventoth.net/linux/hvr22xx/firmwares/4019072/

- Patrick


More information about the mythtv-users mailing list