[mythtv-users] Anybody using analog "soft encoder" tuners under 0.24 ?

Mark Lord mythtv at rtr.ca
Wed Apr 6 20:29:25 UTC 2011

On 11-04-06 12:35 PM, Michael T. Dean wrote:
> On 04/05/2011 05:52 PM, Mark Lord wrote:
>> On 11-04-05 05:39 PM, Mark Lord wrote:
>>> The frontend appears to be the part having great difficulties,
>> ..
>> Mmmm.. I ran it again, and snuck in the backdoor to have a look
>> at the actual recording file (.nuv).  It continues to grow as
>> the frontend sits there stuck (before it crashes/quits).
>> So I made a copy of the .nuv file, putting it into the videos/ dir.
>> Then later, tried to play the copy with mythvideo,
>> and it's definitely messed up.
>> MMmm.. that's a clue, I guess.
> http://code.mythtv.org/trac/ticket/9178
> http://code.mythtv.org/trac/ticket/9177
> http://code.mythtv.org/trac/ticket/8833

Well, 9177 happens regularly even with my PVR-250
so that's still an active bug in 0.24.

It could be partly responsible for the issue in this thread,
but given that the .nuv is actually bad I don't think so.

I'm still waiting to see if *anyone* has working softencoder
support for LiveTV in the frontend, and I strongly suspect "no"
will be the (non)answer.  The backend seems to be fine with it
on a recording-by-recording basis, but LiveTV is heavily problematic.

My other mythtv box (main system) restarts X11 when I attempt LiveTV
from a softencoder with VDPAU playback.  It survives better with
software playback, but it's glitchy.

Might as well schedule complete removal of the feature (and .nuv!)
from some future version of mythtv -- probably gives as huge a gain
to the codebase as ditching xv support would/did.  :)


More information about the mythtv-users mailing list