[mythtv-users] Recording of 0.00 GB in size

Jerry Rubinow jerrymr at gmail.com
Fri Sep 17 04:12:16 UTC 2010

On Fri, Sep 17, 2010 at 12:05 AM, Adam Jimerson <vendion at gmail.com> wrote:

> Ok so I'm resending my last post because the mailing list ate it, saying it
> was to large.  Anyways I checked the mythbackend.log and found it littered
> with entries that looked like the following:
> 2010-09-16 08:00:34.157 AudioInALSA(hw:2,0) Error: weird return from
> snd_pcm_readi: Input/output error
> 2010-09-16 08:00:34.157 NVR(/dev/video0) Error: Short read, 40 of 3072
> bytes from ALSA:hw:2,0
> strange error flushing buffer ...
> select timeout
> I can only find them while the system has failed to correctly record a show
> so I'm sure this has something to do with it but don't know what to make of
> it or how to fix it.  I had tried to post more of the log during the
> recording of one of the shows in case I over looked something, but that is
> what set me over the mailing list limit, if anyone wants to look through it
> let me know and I'll find some kind of file host/server to upload it to (to
> large for pastebin every try fails and causes the browser to lock up).

The interesting part should be when the backend first wakes up to tune the
station and begin the record, up through the first of the messages like the
excerpt you posted.  All I can tell from the above is that it looks like it
is having problems getting data from your tuner (/dev/video0).  Can you post
that section of the log file?  It doesn't have to be large.  Also, what type
of tuner card do you have?

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100917/6c40570c/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list