[mythtv-users] Still no sound in MythTV with WinTV-HVR 950Q

Greg greg12866 at nycap.rr.com
Mon Sep 13 00:39:00 UTC 2010

On 09/12/2010 08:31 PM, Adam Jimerson wrote:
> On Friday 10 September 2010 10:39:58 pm R. G. Newbury wrote:
>> On 09/10/2010 03:13 PM, Kevin Kuphal wrote:
>>> On Fri, Sep 10, 2010 at 1:57 PM, Adam Jimerson<vendion at gmail.com>
> wrote:
>>>> That would be hard I have no recordings because this is my first time
>>>> setting up mythtv.
>>> In that case, you should use some kind of sample file from somewhere,
>>> perhaps Hauppauge or Silicon Dust have some.  Just something to
> confirm
>>> that you can do playback with "mythavtest" and get sound.  You want to
>>> isolate if your problem is playback or recording in Myth.
>>> Kevin
>> Kevin is right. You probably can find some short files at
>> /usr/share/sounds/alsa on your system.
>> I would first check the settings on alsamixer..turn ON everything and
>> turn everything UP. My laptop, for whatever reason, NEVER keeps saves
>> and restores its settings. I have to unmute the speaker and raise the
>> PCM level EVERY time I boot. My desktop and the mythbox do not have that
>> problem...Basic but an easily overlooked item. You *may* have set them
>> correctly, but you need to verify that they are still correct.
>> Next use aplay /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav to see that you
>> actually have some output, outside of myth.
>> Then try mplayer to play a video file, or even an audio track. If you
>> really don't have anything to play you could rip one of your DVD's, to
>> create a file you can test with.
>> If those work, then it is clearly a myth settings problem and
>> notwithstanding your problems, should be relatively simple to fix since
>> there are only so many combinations of settings.
>> HTH
>> Geoff
>> _______________________________________________
>> mythtv-users mailing list
>> mythtv-users at mythtv.org
>> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
> Can someone point me to where MythTV keeps its logs to help understand
> what is going on here?
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
usually /var/log/mythtv/
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100912/ec308daa/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list