[mythtv-users] HD playback on Myth, 0-23-fixes

Liam Friel liam.friel at gmail.com
Sun Sep 5 21:47:52 UTC 2010


I have an Acer Revo 3610, about 6 months old. It has dual-core Atom 330 with
NVIDIA ION chipset of some recent vintage ... according to the forums (I
think) this should work fine.

I confess to not having checked the gory details, since I am not super
familiar with the myth frontend ... I was happily using only the xbmc
frontend with the myth backend, until I embarked recently on trying to get
DVB-T working ... this was with the standard Ubuntu binary install which is
currently myth 0.22

Nor did I pay huge attention when building the 0-23-fixes branch. I took
defaults for everything.

On the frontend, I have tried all variants (on the UI) of Playback setting
for VDPAU and one or two of the non-VDPAU settings. None of these seem to
make any obvious difference to my playback troubles.

I am sure you're right and it's just a FE issue since recordings will both
playback in XBMC, and play find in XBMC when streamed by the myth backend...
but I don't yet know what bits of it to tweak on the UI (or when building)
to make this go away ...

On Sun, Sep 5, 2010 at 10:30 PM, Tortise <tortise at paradise.net.nz> wrote:

> ----- Original Message ----- From: Liam Friel
> To: Discussion about MythTV
> Sent: Monday, September 06, 2010 8:46 AM
> Subject: Re: [mythtv-users] HD playback on Myth, 0-23-fixes
> On Sun, Sep 5, 2010 at 3:58 PM, David Lasker <dave at altosdesign.com> wrote:
> On Sun, Sep 5, 2010, 4:16 AM, liam.friel at gmail wrote:
>> Any troubleshooting hints?
>  http://www.mythtv.org/wiki/Troubleshooting:Prebuffering_pause
> Another suspected cause is incompatible motherboard chipsets, see the
> NVIDIA docos and the NVIDIA forums.  Sounds like a recent FE motherboard
> though, so less likely to be the explanation, but worth checking out still.
> Some more information might help, such as have you turned compositing off?
>  Component model numbers?  What you have done on the FE, I expect the
> problem is likely to be a FE problem.
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100905/b54e15c4/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list