[mythtv-users] Issues with playing videos from external player.

MarcT myrdhn at gmail.com
Fri May 28 13:07:34 UTC 2010

-----Original Message-----
From: mythtv-users-bounces at mythtv.org
[mailto:mythtv-users-bounces at mythtv.org] On Behalf Of Michael T. Dean
Sent: Friday, May 28, 2010 12:16 AM
To: Discussion about mythtv
Subject: Re: [mythtv-users] Issues with playing videos from external player.

On 05/27/2010 11:11 PM, MarcT wrote:
> I'm using xine on some of my videos and the internal player with others.
> the past few weeks I have noticed an issue with exiting the external
> even when it gets to the end of the video and exits itself.
> The issue? Xine starts playing the same video again.
> If I hit the remote button mapped to exit xine a few mins after starting a
> recording, it exits no problem.
> If I watch something like an hour long and hit exit on the closing
> xine closes, and then relaunches playing the same recording.
> If I let xine play through to the end of the video and close itself, again
> it relaunches and plays the same media again.
> I have even tried sshing into the frontend and killing xine, and it still
> restarts.
> I usually have to spam the exit button several times or spam killall xine
> via ssh to get it to finally stay closed.
> Has anyone seen this behavior before?  Any ideas on where to start looking
> for the cause?
> I have had no luck tracking this down myself.

Do you have the video to always play after this one set?


There is a setting in metadata for next file, but that is set to none on all
my videos. Other than that I can find no other setting that might trigger


More information about the mythtv-users mailing list