[mythtv-users] HDPVR Causing Backend to Hard Freeze

Jason Sharpe mythtv.list at gmail.com
Mon May 24 04:43:35 UTC 2010


I have been fighting this issue for a days now and I wanted to throw this
out there to see if anyone else has seen/heard of anything like this. I can
recreate the issue over and over but I am not sure what is causing it.

When one recording is ending on a tuner and another is beginning on my HDPVR
my whole backend hard freezes requiring a push of the reset button for the
PC to come back up.

In Other Words:
Tuner 1: HD Homerun Records from 09:00 - 10:00
Tuner 2: HDPVR Has a show starting at 10:00

At 09:59 when the backend should start recording from the HDPVR the backend
hard freezes.

Using that example above, if the HDPVR starts to record at 09:30 everything
is fine. It is only when 1 show is ending and another is beginning on the

I can record from each tuner just fine for multiple shows back to back on
the same tuner without issue, so the tuners work.

Here is the strange thing, the other way around, there is no freezing.

Tuner 1: HDPVR Records from 09:00 - 10:00
Tuner 2: HD Homerun Has a show starting at 10:00

In that senerio, everything works just fine.

I have elimitated the HD Homerun as the source of the problem by trying a
pcHDTV HD-3000 instead, still freezes.

HD Homerun using Tuner 0 (Over the Air ATSC)
HDPVR and a Dishnetwork ViP 211k receiver (Component and SPDIF)

Note: IR blasting is done via a homebrew serial blaster, I am _not_ using
the HDPVR for blasting.

Both the HD Homerun and the HDPVR are running the latest firmware. I was
going to downgrade the firmware in the HDPVR, but I read that the previous
version had its own problems.

I am running Mythdora 12.23, mythbackend version: tags/release-0-23
[0.23-1.md12 (r24509).

The backend log isn't much help, since when it freezes it can't write to it,
heh (HW Tuner 44 is the HDPVR)

2010-05-23 21:58:00.784 Reschedule requested for id 0.
2010-05-23 21:58:01.977 Scheduled 781 items in 1.2 = 0.01 match + 1.17 place
2010-05-23 21:58:01.991 scheduler: Scheduled items: Scheduled 781 items in
1.2 = 0.01 match + 1.17 place
2010-05-23 21:58:29.861 TVRec(44): ASK_RECORDING 44 29 0 0
2010-05-23 21:59:01.227 ProgramInfo(): Updated pathname '':'' ->
2010-05-23 21:59:01.346 TVRec(44): Changing from None to RecordingOnly
2010-05-23 21:59:01.358 TVRec(44): HW Tuner: 44->44
2010-05-23 21:59:02.471 ret_pid(0) child(11739) status(0x0)
2010-05-23 21:59:03.484 ret_pid(0) child(11739) status(0x0)
2010-05-23 21:59:04.501 ret_pid(0) child(11739) status(0x0)
2010-05-23 21:59:05.519 ret_pid(0) child(11739) status(0x0)
2010-05-23 21:59:06.536 ret_pid(0) child(11739) status(0x0)

The next line of the log is the backend starting after I had to push the
reset button.

I am at my wits end, any ideas?

Thanks in advance for any help.
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://mythtv.org/pipermail/mythtv-users/attachments/20100523/f0b14abc/attachment.htm>

More information about the mythtv-users mailing list