[mythtv-users] How to get mythvideo working on a FE only machine.

R. Ramesh rramesh at verizon.net
Sat May 1 20:12:57 UTC 2010


I have two mythtv installation. One is mythbuntu 9.04 with both frontend 
and backend. Another debian
lenny with frontend only. mythbuntu machine has all disks my house 
automounted on /var/lib/mythvideos so that I can watch all videos from 
that machine on my TV. I was hoping a similar thing is possible from my 
debian box.

I installed mythvideo on the lenny box and setup /var/lib/mythvideo with 
symlink to all automounted video dirs in the home network. After that I 
was thinking that the debian box will use its local filesystem under 
/var/lib/mythvideo (not videos) to show me the videos. However it seem 
to look at my mythbuntu box for the videos. Is this how mythvideo is 
supposed to work?

Ignoring the which box/filesystem question, I proceeded to select videos 
menu. Everything looked fine. i am able to see the dir structure and can 
navigate to a ripped DVD I want.  However attempting to play the dvd 
results in unable to open error.

BTW the debian lenny calls videos repository as /var/lib/mythvideo (no 
s) and mythbuntu calls it /var/lib/mythvideos. On the lenny box, if I 
set the video repository path (setup -> media settings -> video setup?) 
to match the local dir (var/lib/mythvideo) the video navigation starts 
at /var. If I set it to match that in the mythbuntu box 
(var/lib/mythvideos) then it finds all the automounted stuff on the 
mythbuntu box!

I don't care much about the path issue, I am more interested in seeing 
all the videos on the lenny box. How do I do that? What setup am I missing?


More information about the mythtv-users mailing list