[mythtv-users] something's missing

sharifah ummu kulthum kulthum91 at gmail.com
Wed Mar 3 08:49:03 UTC 2010

On 3/3/10, Nick Morrott <knowledgejunkie at gmail.com> wrote:
> On 2 March 2010 12:32, sharifah ummu kulthum <kulthum91 at gmail.com> wrote:
>> I have tried scanning the channel using the Win software the card has
>> given
>> me and I got one channel. when I check the frequency, it wrote, 519250.
>> Does
>> this value possible to be inserted inside the MythTV frequency or channel
>> section?
> When configuring analog channels, either the frequency (kHz) or the
> channel number (27 in your case, I believe) for the broadcast standard
> (PAL-B for India) needs to be supplied.
> Using the channel editor in mythtv-setup, you need to create a new
> channel and then enter that value (519250) into the channel's
> frequency field. Do not use the Edit Transports option in the channel
> editor, as this is for configuring digital TV transports/multiplexes.
> If you haven't already, create a new video source with no listings
> provider configured initially. Then, create the new channel in the
> channel editor, adding it to the new video source. In the 0.22-fixes
> release of MythTV, there are 3 screens to the "Add new channel"
> process. You configure the basic channel properties
> (name/number/xmltvid etc) on the first page, filters on the second
> page, and frequency (your 519250 value) and picture controls on the
> third page.
> Once you have created the new channel, you need to connect the video
> source containing it to the card input on the Input Connections page.
> Choose the new channel as the starting channel, and then exit
> mythtv-setup. At this point, you should be able to start the
> mythbackend server, and then the mythfrontend client and watch TV.
> Cheers,
> Nick
> --
> Nick Morrott
> MythTV Official wiki: http://mythtv.org/wiki/
> MythTV users list archive:
> http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/users
> "An investment in knowledge always pays the best interest." - Benjamin
> Franklin
> _______________________________________________
> mythtv-users mailing list
> mythtv-users at mythtv.org
> http://mythtv.org/cgi-bin/mailman/listinfo/mythtv-users

I tried that just now, but it says, could not connect to the master
backend server -- is it running? is the IP address set for it in the
setup program correct?

And I have started the backend though

More information about the mythtv-users mailing list