[mythtv-users] After upgrad 0.21 -> 0.22, backend randomly hangs

Simon Ferber simon at ist-schlau.de
Fri Jun 18 15:17:17 UTC 2010

> Malcolm Parsons wrote:
>> On 18 June 2010 10:38, Simon Ferber <simon at ist-schlau.de> wrote:
>>> I have a strange problem. I used to have a pretty stable
>>> mythbackend. Two
>>> weeks ago I updated it from 0.21 to 0.22 as the former version wasn't
>>> supported by gentoo anymore.
>>> Since then I see randomly hangs from the backend couple times a day.
>>> The
>>> process is still running, but it doesn't respond. Trying to open
>>> LiveTV or
>>> "backend status" via web, it (the client) waits forever. The logs
>>> doesn't
>>> say anything about what's happening.
>>> I still can browse EPG via mythweb and see some "adding: fe1 as a
>>> client
>>> (events: 1)" in the log. So the backend didn't die complete.
>>> Has anyone seen this behaviour?
>> I'm seeing this with 0.23-fixes.
>>> What could I do?
>> Open a ticket?
> If it's responding via Mythweb, it isn't hanging. Try investigating
> the connection between BE and FE. If you run mythfrontend in a console
> window (so that you get the log), what does it say? Does it find the
> back end?
Mythweb and the backend are running on the same maschine. Only the
status page isn't responding at all within mythweb.
The fronend which is running on the same maschine shows the same
behaviour as all remote frontends: waiting forever (I canceled after
about 5 minutes) when entering LiveTV.

More information about the mythtv-users mailing list