[mythtv-users] Weird slave backend issues

Christopher Kerr mythtv at theseekerr.com
Fri Jan 22 00:37:19 UTC 2010

On Fri, Jan 22, 2010 at 1:28 AM, Christopher Kerr <mythtv at theseekerr.com> wrote:
> Hi everyone,
> In the process of troubleshooting a malfunctioning tuner card, I
> decided it might be easiest to set up my laptop as a slave backend.
> This seemed simple enough - add mythtv-backend, reconfigure to point
> to database on the master, setup the master IP address.
> That done, restarted mythbackend on each machine. New encoders appear,
> so it obviously knows the new slave backend exists, but it can't use
> them - MythWeb reports that they're "Currently Not Connected".
> Second problem: Huge performance issues. Opening the Watch Recordings
> screen takes >30 seconds before any recordings appear (from a frontend
> on the master), and mythfrontend frequently becomes unresponsive for
> minutes at a time. Shutting down the slave backend resolves these
> issues.
> Anyone got a clue where to start on this one?
> - Chris

OK, checked the logs, I'm getting the following errors:

2010-01-22 10:57:43.352 MythSocket(ffffffffb018b490:51):
readStringList: Error, timed out after 30000 ms.
2010-01-22 10:57:43.353 Slave backend: UbuntuStick no longer connected

2010-01-22 10:57:07.174 Connecting to master server:
2010-01-22 10:57:07.329 Connected successfully
2010-01-22 10:57:13.353 MythSocket(98c3228:0): writeStringList: Error,
invalid string list.

and so on and so forth.

Master and slave are both running 0.22-fixes 23193 from the Avenard repo.

- Chris

More information about the mythtv-users mailing list