[mythtv-users] upnp server not working?

Frank Hartmann soundart at gmx.net
Tue Dec 28 21:26:00 UTC 2010

Gavin Hurlbut <gjhurlbu at gmail.com> writes:

> On Mon, Dec 27, 2010 at 11:46 AM, Frank Hartmann <soundart at gmx.net> wrote:
>> I have now another storage group for live-tv as Gavin indicated,
>> unfortunately this did not seem to help.
> Recordings primarily will exist in the "Default" storage group.
> Live-TV isn't terribly useful for UPnP at this time.
>> I found out that there seems to be a difference in behaviour if I set
>> VideoStartupDir to an non-existing directory (default, was /share) or to
>> an existing but empty of video files directory(/tmp). (I think I left the
>> log-level identical)
> Anything that is to be found by "VideoStartupDir" is not going to be
> found under "Recordings", but rather under "Videos".
>> mythbackend --upnprebuild -v all,extra
> --upnprebuild will have little or nothing to do with recordings.  That
> is only for the "Videos" scanner.
>> Should the log not contain some messages related to my recordings
>> somehow?
> Nope.  The only thing that gets logged is with regards to Videos.
> If the recordings are in the "Default" storage group, and you can play
> them back from the frontend, you should be able to see them in the
> Recordings submenu on a UPnP client.

Unfortunately this does not work for me.....

Is there a way to distinguish if it is a mythtv problem (somehow not
finding the recordings) or an incompability with the upnp client?

Can I do some mysql query myself which provides a list of recordings
which will be presented using upnp?  Shouldn't there be something in the
log files?

Is this file upnpcdstv.cpp responsible for the recordings part?

kind regards

More information about the mythtv-users mailing list