[mythtv-users] Build a robust FE - irritated with IONs

Moasat - mythtv mythtv at moasat.dyndns.org
Fri Dec 24 18:18:08 UTC 2010

> On Thursday, December 23, 2010 07:45:51 am Moasat - mythtv wrote:
> > I have 3 IONs and have been having trouble playing back 
> anything with
> > a decent AV sync.  They seem powerful enough and I think I am using
> > VDPAU normal on them, but the AV sync swings so much it is
> > distracting.  If it were always a fixed amount of time off, I could
> > adjust for that.  But there are times, even within the same 30
> > minute show where the sync will be find, then it will be as much as
> > .5 seconds off.
> Is this with untouched recordings, or files that have been 
> edited in some 
> way, perhaps for commercial deletion?
> I've seen lipsync problems with transmitted programs watched directly 
> (not using Myth). I've always chalked it up to the probable 
> low quality 
> of encoding gear at our local small market station, but they 
> only happen 
> occasionally, not in any consistent manner.
> So, are you sure this is a playback problem, and not trouble with the 
> source? Are you able to play back the files in question 
> outside of Myth 
> with no A/V sync problems?

Recordings are untouched, straight from either hdpvr or pchdtv 5500.  I
haven't really been able to narrow down anything.  I only know that 0.23
didn't have these problems.  I DO know I have upgraded the kernel and nvidia
drivers a few times.  I was at 260 for nvidia and thought that it had
problems so I dropped back to 256 but it didn't help.  I'm back at 260
because 2.6.36 requires it.

I'll have to try playing some of the recordings outside of myth to see if
they play the same.

More information about the mythtv-users mailing list